NEVEROVATNO! Zvezdin Ohi može do Zlatne kopačke ali samo pod ovim uslovom

Ispred njega je gotovo nemoguć zadatak, jer mora da postigne 11 golova u preostala četiri kola, a da se pritom nada da Levandovski neće dati nijedan

Činilo se da je Zvezda prošlog leta kaparisala pravog kapitalca u vidu Ohija Omoižuanfa.

Norvežanin je u Moldeu postigao 27 golova na 29 mečeva, a istu formu je nastavio i u Zvezdi, iako je u poslednje vreme utihnuo sa golovima. Ali uprkos i slaboj formi, on je u trci za zlatnu kopačku Evrope.

Ohi je u crveno-belom dresu u regularnom delu lige odigrao devet mečeva i postigao je šest golova, dok u plej-ofu još nije zatresao mrežu posle tri odigrane utakmice.

Utihnuo je Zvezdin Ohi, ali bez obzira na to, samo jedan igrač u Evropi može da se meri sa njegovim golgeterskim učinkom.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ni manje, ni više, taj čovek je Robert Levandovski, perjanica Bajerna iz Minhena i, slobodno se može reći, najbolji napadač u Evropi trenutno. Poljak je postigao 33 gola u prvenstvu, što će reći isto kao i Zvezdin Ohi, ali je Levandovski u prednosti, makar u toj trci za prestižnu nagradu.

Naime, kako pravila ovog takmičenja nalažu, učinci igrača iz pet najjačih liga u Evropi se množe sa dva, dok se one "slabije" lige množe sa 1.5, a tu spadaju i Norveška, ali i Superliga Srbije.

Zbog ovakvog načina bodovanja, Ohi iako je bolji strelac od skoro svih igrača u Evorpi, nalazi se tek na četvrtom mestu sa 49,5 bodova. Prvo mesto suvereno drži Robert Levandovski sa 66 poena, do njega je Ćiro Imobile sa 52, a onda i Karim Benzema sa 50.

Primera radi, Ohi je trenutno bolje kotiran od zvezda svetskog fudbala Dušana Vlaovića, Kilijana Embapea, Mohameda Salaha, Sadija Manea... 

Ukoliko Ohi želi da se domogne ove prestižne nagrade, on će morati da postigne još 11 golova u preostale četiri utakmice prvenstva, ali ujedno i da se nada da Levandovski nijednom neće zatresti mrežu.

(Telegraf.rs)