NEVEROVATNO: Stub Zvezdine igre

Igrač od čijeg raspoloženja mnogo toga zavisi u crveno-belom taboru.

Na skoro pola mečeva na golu mreža je mirovala, a u drugon delu sezone samo je Inđija matirala čuvara mreže šampiona Srbije

Nema dileme da od debija za Crvenu zvezdu u julu 2017. godine protiv Sparte iz Praga, pa do meča sa Mačvom u Sapču golman Milan Borjan pokazao se kao jak stub tima.

Odlaskom Marka Marina sa pravom je nagrađen kapitenskom trakom i svoju ulogu odrađuje besprekorno. I kada se osvrnemo na učinak za 450. minuta igre ovog proleća samo je primio gol u Inđiji, a na do sada 127 nastupa za crveno-bele u svim takmičenjima (šampionat, Kup, Liga Evrope i Liga šampiona) uspeo je da sačuva mrežu na 61 put. Prosek od 0,8 primljenih golova je odličan, što dokazuje kvalitet reprezentativca Kanade.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Foto: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Borjan ima još dve godine ugovor sa šampionom Srbije, ali navijači često, pred svaki prelazni rok, nisu spokojnj zbog ponuda za čuvara mreže.

Neke od njih su odbijene i očekuje se da na čelu tima kapiten bude i u letnjim evropskim kvalifikacijama, a jasno je da mu je mesto ispred gola cementirano.

Hotsport.rs