NEVEROVATNO! Koncert u KOMBANK dvorani je dozvoljen a navijači na stadionu nisu???

Fudbaler Zvezde reagovao je povodom održavanja koncerata

Koncerti "Crvene jabuke" u Beogradu dve noći zaredom, dok u Srbiji bukti korona virus i preti novo "zaključavanje", iznervirao je naciju!

Kombank dvorana, gde su održavani koncerti, dobiće kaznu zbog nepoštovanja mera, pošto nije imala saglasnost Kriznog štaba za održavanje koncerata.

Koncerti Crvene jabuke iznervirali su i fudbalera Zvezde, Radovana Pankova, koji je reagovao na društvenim mrežama i pokrenuo temu koja dugo postoji, a koja je posebno bila aktuelna pred meč Zvezde i Milana na Marakani.

Fudbaleri u Srbiji gotovo godinu dana igraju bez publike na stadionima. I sami ističu koliko im nedostaju navijači i da igranje u novonastalim uslovima nisu fudbalski, ali kada su životi drugih u pitanju, i oni su spremni na žrtvu.

Ipak, koncert Crvene jabuke, probudio je nemir u mnogima od njih, pa je tako reakcija štopera Zvezde izazvala pažnju drugih.

Inače nemam običa, a i ko sam ja da se oglašavam oko ovakvih stvari. Ali sam žestoko revoltiran i ljut ovog puta i morao sam da iznesem svoje mišljenje. Koncert Crvene jabuke u Kombank dvorani uz prisustvo publike se dozvoljava, pritom mediji ćute, a navijači na fudbalskim utakmicama se zabranjuju. Tuga, užas i velika sramota - napisao je Pankov.

Navijači Zvezde i sam klub teško su podneli to što nije bilo publike na meču s Milanom. Apelovali su na Krizni štab, pa čak i na predsednika Aleksandra Vučića da bude dozvoljeno 30 odsto kapaciteta stadiona, uz obećanje da će se poštovati mere.

Međutim, molba je odbijena, ispostavilo se s razlogom, jer je jasno bilo da je bilo nemoguće obuzdati navijače na stadionu i sprečiti kontakte pod naletom emocija. Možemo samo da zamislimo kakva bi bila reakcija na stadionu posle izjednačujućeg gola Pavkova za 2:2 u 93. minutu, a dokaz da navijači ne mare preterano za mere distance mogao je da se vidi na treningu pre meča, kada su na pomoćnom stadionu pružili podršku svom timu pre meča, uz bakljade, topovske udare, ali i bez distance sa mnogo okupljenih ljudi na jednom mestu.

Slično je bilo i prilikom dočeka iz Milana, kada takođe nije bilo distance, a odgovornost ide i na račun kluba koji je dozvolio navijačima ulaz na trening i tribine pomoćnog stadiona, čime je i sama Zvezda bila deo događaja u kojem se ne poštuju mere i distanca.

Ali, svakako znatno veći rizik od zaraze postoji u zatvorenom, pa održavanje koncerata uz prisustvo publike u situaciji kada na dnevnom nivou Srbija ima više od 4.576 zaraženih, u najmanju ruku predstavlja bezobrazluk, bahaćenje i nedostatak svesti koliko se tim činom ugrožavaju zdravlje i životi durgih ljudi.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja objavljenim u utorak, korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 4.576 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 20 pacijenata.

Testirano je 16.816 osoba. Na respiratoru je 189 pacijenata.

Nažalost, ove brojke mnogima ne znače ništa, pa su se oglušili o mere i održavali koncerte, čime su dodatno ugrozili ljudske živote.

(Telegraf.rs)