NEVEROVATNO: Crvena zvezda je u Ligi šampiona izbacila STRAŠAN TIM

Nakon 0:0 na pustoj i zatvorenoj Marakani u Beogradu, Salcburg je kod kuće izgledao kao ofanzivna mašinerija koja bi Zvezdi mogla da strpa bar tri, četiri gola u plejofu za Ligu šampiona 2018.

Munas Dabur i drugovi su delovali nadmoćno sve dok se sudbina nije umešala, a Miloš Degenek i El Fardu Ben nisu pokrenuli svoj tim ka remiju i 2:2 vrednom kao najveća pobeda.

Salcburg je taj remi i "poraz" ostavio iza sebe, zadovoljio se Ligom Evrope i ove sezone iznedrio novo sjajno ime i talenta evropskog fudbala - Erlinga Brojta Halanda.

Posle spekulacija gde bi Haland mogao da ode odlučio je da je Borusija iz Dortmunda najbolji izbor, a od njega se tek očekuju velike stvari u dolazećim godinama.

Salcburg je od transfera zaradio 20 miliona evra (čista zarada 15, jer je Haland plaćen pet), ali tek kada se pogledaju i ostali transferi ovog kluba, postaje jasnije sa kim je srpski klub prošle godine na leto imao posla.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tu je i Minamino koji je otišao u Liverpul. Plaćen 800.000, otišao za osam i po miliona. I to samo od skorijih transfera.

Samo u poslednjih četiri, pet godina Salcburg je zaradio neverovatna 182.3 miliona evra od deset najskuplje prodatih igrača u tom periodu!

Haland je samo poslednji u nizu u kom je Nabi Keita bio najskuplji sa 29.8 miliona, pa Sadio Mane 23 miliona, Haland 20, Adamu Hajdara 19, koliko i Duje Ćaleta Car. Dabur je otišao za 17 miliona u Sevilju, Ksaver Šlager u Volfsburg za 15 miliona, na listi je i Džonatan Sorijano (15 miliona), te Štefan Lajner (12.5) i Dijadije Samaseku (12 miliona).

Da Austrijanci nisu prodavali, pitanje je da li bi Keita, Mane i ostali dostigli sadašnje visine, ali bi bilo zanimljivo gledati kako bi Zvezda sa postavom u kojoj bi bili i Minamino, Upamekano, Hintereger, Dabur, Haland i ostali izašla na kraj.

Telegraf.rs