NEVEROVATNO! Borjan prestigao Pižona, sada ima najviše nastupa u Evropi

Mnogo puta je konstatovano da je Milan Borjan Zvezdin najbolji golman u ovom veku

Meč protiv Milana na stadionu "Rajko Mitić" bio je 51. u evropskim takmičenjima za kapitena Milana Borjana u dresu Crvene zvezde.

Ta utakmica podigla ga je na sam vrh liste kontinentalnih nastupa u crveno-belom dresu, jer je time prestigao dojučerašnjeg rekordera Vladimira Petrovića Pižona.

Mnogo puta je konstatovano da je Milan Borjan Zvezdin najbolji golman u ovom veku, što on, konstantno, iz utakmice u utakmicu dokazuje.

Kapiten tima srušio je rekord koji je na snazi već četiri decenije, a koji je prethodno postavio Vladimir Petrović Pižon. U utakmici sa Slovanom iz Libereca je izjednačen, a Borjan ga je sada i oborio.

Ponosan sam što sam deo Zvezdine istorije. Učiniću sve da nastavimo da je pišemo i narednih sezona - rekao je Zvezdin rekorder i kapiten Milan Borjan.

Činjenica je da Borjan nije propustio nijednu evropsku utakmicu od kada je došao u Crvenu zvezdu, još davne 2017. godine. Od samog starta zauzeo je mesto u prvoj postavi i postao miljenik Zvezdinih navijača. Odigrao je više od 160 utakmica u svim takmičenjima, a nastupao je ukupno 51. put u Evropi, čime je uspeo da sruši rekord koji je dugo bio nedodirljiv.

ZVEZDINI EVROPSKI REKORDERI:

1. Milan Borjan 51

2. Vladimir Petrović 50

3. Dušan Savić 41

4. Jovan Aćimović 39

5. Zoran Filipović, Mihalj Keri, Miloš Šestić 35

(Telegraf.rs)