Neverovatan skok cene Zvezdinih igrača! Evo ko najviše vredi a kome je pala vrednost

Najveći pad vrednosti doživeo je Veljko Nikolić, Eraković i Lazetić najviše napredovali

Specijalizovani fudbalski portal za transfere ''Transfermarkt'' objavio je nove cene fudbalera Crvene zvezde na kraju 2021. godine. Fudbaleri šampiona Srbije uglavnom su doživeli pad vrednosti, iako su se plasirali u osminu finala Lige Evrope, ali su i polusezonu završili na drugom mestu, sa pet bodova manje od Partizana.

Najvredniji igač Zvezde je Mirko Ivanić, koji je procenjen na 7 miliona evra i njemu je vrednost skočila za pola miliona evra u odnosu na poslednji presek. Drugi je Aleksandar Katai, kome je vrednost ostala ista - 4,500.000 evra. Cena je skočila Aleksandru Dragoviću, koji je pre prelaska na Marakanu iz Bajer Leverkuzena bio procenjen na 3,5 miliona, a sada je njegova vrednost 4.000.000 evra i on je treći najvredniji igrač sa Marakane.

Najveći rast cene doživeli su Strahinja Eraković i Marko Lazetić. Štoper crveno-belih uglavnom je igrao svaku utakmicu u domaćem prvenstvu. Preciznije od 21 utakmice Crvene zvezde, Eraković se 15 puta našao u startnoj postavi, a tri puta je ulazio sa klupe.

Da nije korišćen u Superligi samo zbog pravila o bonusu pokazuje i činjenica da je i u Ligi Evrope odigrao tri utakmice po 90 minuta, a posebno je bitno istaći da je u poslednje dve odlučujuće utakmice odigrao svih 180 minuta. Njegova cena u junu je iznosila 1.3 miliona evra, dok je sada vrednost Strahinje Erakovića 2.5 miliona.

Još uvek maloletni Marko Lazetić zabeležio je takođe povećanje cene od 1.3 miliona evra. Mladi napadač je u junu vredeo 200 hiljada evra, dok je sada njegova vrednost 1.5 milion evra. Lazetić je za 21 kolo Superlige upisao 14 nastupa za Crvenu zvezdu, uglavnom ulazeći sa klupe.

Još jedan mladi fudbaler, Petar Stanić uvećao je svoju vrednost za 800 hiljada evra. Mladi vezista je upisao 10 nastupa u Superligi, od čega je dva puta startovao. Široj fudbalskoj javnosti Stanić je zapao za oko u ''Večitom derbiju'', kada je ušao sa klupe i bez straha pokazao delić svojih fudbalskih kvaliteta.

Ozbiljniji rast vrednosti doživeo je i Milan Pavkov, kome je cena uvećana za 800 hiljada evra, pa visoki napadač sada vredi 2.5 miliona evra.

Ubedljivo najveći pad vrednosti doživeo je Veljko Nikolić koji je u junu 2021. godine imao cenu od pet miliona evra. Njegova cena je sada duplo manja. Ipak to i ne čudi kada se u obzir uzme minutaža mladog veznog fudbalera. Nikolić je ove sezone na terenu u domaćem šampionatu proveo svega 188 minuta, a startovao je samo u utakmici četvrtog i šestog kola protiv Napretka i TSC-a na domaćem terenu.Finale kupa Srbije, Derbi

Foto: Nikola Tomić

Pored male minutaže na cenu je sigurno dosta uticalo i to što Nikolić nije bio ni na klupi na čak osam uzastopnih mečeva crveno-belih. U Ligi Evrope nije upisao nijedan minut na terenu, a samo je u prva dva meča bio na klupi. Uzevši sve ovo u obzir i ne čudi veliki pad Nikolićeve cene.

Ostali fudbaleri Zvezde uglavnom su zabeležili pad cene ili su im ostale nepromenjene u odnosu na kraj prošlogodišnjeg šampionata. Nepromenjene su cene Miloša GordićaRadovana PankovaMilana RodićaNjegoša PetrovićaSlavoljuba SrnićaAleksandra Kataija i Rišaira Živkovića.

Uz ranije pomenutog Veljka Nikolića, najveći pad vrednosti zabeležili su Filipo Falko (sa 3.500.000 na 2.000.000 evra), dok su Gelor KangaEl Fardu Ben i Milan Gajić svojim igrama spustili vrednost za po 700.000 evra.

Pad je doživeo i kapiten Milan Borjan, koji je imao promenljivu formu, ali je sjajno branio za Kanadu koju vodi ka Svetskom prvenstvu. Njemu je cena pala za 500.000 evra, pa je sada procenjen na 1,5 miliona evra.

(Telegraf.rs)