NEVEROVATAN PODATAK! Ovako je Ivanović PREPORODIO Petruševa

Fantastične igre u kontinuitetu Filipa Petruševa za Crvenu zvezdu u Evroligi više nisu iznenađenje.

Srpski centar koji ima samo 22 godine igra zrelo i produktivan je po klub što je veoma važno, a prosto je procvetao od kada je na Kališ došao trener Duško Ivanović. Tako je bilo i u pobedi protiv Monaka (92:69) kada je Filip Petrušev upisao 21 poen.

Čini se da je upravo iskusni košarkaški stručnjak uspeo da uđe u glavu neosporno, jednog od najvećih talenata srpske košarke i da od njega stvori centra koji dominira u Evroligi.

Filip Petrušev je letos stigao povređen na Mali Kalemegdan, nije igrao ni za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, sa očajnom sezonom iza sebe, gde je više sedeo na klupi Efesa, nego što je igrao. Ni početak nove nije bio sjajan, a onda je u klub stigao Duško Ivanović i Filipu Petruševu je svanulo.

Iz utakmice u utakmicu blistao je u Evroligi, bivao sve bolji i bolji. Rastao u svakom smislu pod komandom Duška Ivanovića. Zakucava u NBA stilu, deli rampe, koristi svoju brzinu za čoveka od 211 centimetara i protivnike ostavlja iza sebe u čudu, pogađa sa spoljnih pozicija i potvrđuje da ima "najmekšu" ruku među gorostasima u Evropi. Njegovi statistički parametri su sjajni, međutim mora još mnogo da radi na odbrani i onome što trener od njega zahteva. A, toga je svestan i Filip Petrušev.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Trener mi je rekao da se smirim i fokusiram, da se ne obazirem na spoljašnje faktore, sudije su počele čudno i ja sam tako odreagovao... Mislim da sam u odbrani mogao bolje, to me je poremetilo u početku, a u napadu kad ide - ide. Tu se dobro snalazim, ali moram bolje odbranu - rekao je Petrušev i potvrdio da razume trenerove zamerke:

- To su stvari kod Duška Ivanovića koji moraju da se ispoštuju. Nije bitno da li je pet, ili 25 razlike. Tako se dobijaju utakmice.

Filip Petrušev je posle utakmice sa Monakom ispunio svoje obećanje, dato jednom dečaku. Poklonio mu je dres sa brojem 33, pošto je dečak imao transparent na kojem je, uz grb Crvene zvezde pisalo:

- Filipe može dres?

Kurir sport/A. R.