NEOČEKIVANO!? Direktor aerodroma Nikola Tesla će biti novi predsednik FS Srbije!?

Fudbalskoj reprezentaciji Srbije ide odlično, Dragan Stojković Piksi se dokazuje kao pravi izbor nakon sedam bodova iz tri utakmice na startu kvalifikacija za Mundijal, a uskoro bi Fudbalski savez Srbije trebalo da dobije „vođu“.

Prema informacijama HotSporta iz dobro informisanih izvora, najozbiljniji kandidat za poziciju predsednika saveza je direktor aerodroma Nikola Tesla – Saša Vlaisavljević. Danima se pričalo kako će Slavišu Kokezu zameniti čovek iz struke ili menadžmenta pre nego iz suvog fudbala, a Vlaisavljević je upravo jedan takav.

Saša Vlaisavljević ima dugu i uspešnu istoriju rada na visokim i odgovornim ulogama u sportu, bio je u upravi FK Crvena zvezda od 2007. do 2009, sadašnji je potpredsednik KK Crvena zvezda i predsednik Skupštine Vaterpolo saveza Srbije.

Reč je o čoveku koji je već pomagao srpski fudbal, doslovno, i to reprezentaciju. Vlaisavljević je kao čelni čovek najvećeg srpskog aerodroma izvojevao sponzorstvo i bio jedan od glavnih i dugogodišnjih pokrovitelja Fudbalskog saveza Srbije.

Sem sporta, mnoge bitne funkcije imao je Vlaisavljević. Vodio je nacionalnu avio kompaniju „Er Srbija“, član je predsedništva Unije poslodavaca Srbije i Upravnog odbora Saobraćajnog fakulteta.

Ono što je poguralo Sašu Vlaisavljevića za glavnu fotelju srpskog fudbala je to što su ga preporučili njegovi višegodišnji uspešni poslovi u svetu menadžmenta i biznisa, reč je o uglednoj personi tog miljea, a kada se povuče paralela sa sportom – nema sumnje da se radi o pravom izboru.

Očekuje se da će uskoro biti zakazana sednica Izvršnog odbora, dok će Marko Pantelić obavljati dužnost predsednika do izbora novog predsednika FSS. Na osnovu člana 46 stav 2 Statuta, zamenik predsednika će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakon utakmica kvalifikacija za SP 2022, kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije.

Hotsport.rs