“Nema šetanja, Srbija je uvek na prvom mestu” Piksi samouveren pred Sloveniju, evo ko NEĆE igrati

Selektor je govorio na konferenciji pred meč četvrtog kola Lige nacija

Fudbaleri Srbije već sutra nastavljaju svoj put u Ligi nacija utakmicom u Ljubljani protiv selekcije Slovenije. Nakon uvodnog poraza od Norveške, naš tim je vezao dva trijumfa i pokušaće da dođu i do trećeg, srećnog.

Pre samo nekoliko dana u Beogradu je bilo čak 4:1 za Srbiju u jednoj od najboljih partija Orlova pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija. 

To daje našem selektoru dodatan razlog za optimizam o čemu je govorio u Ljubljani na konferenciji za medije.

- Vezali smo dva dobra rezultata, garnirana dobrom igrom. Uvek smo bili optimisti, verovali u sebe, da dobra igra na najbolji način biva i nagrađena. Ne razmišljamo šta će biti, niti kombinujemo kako do prvog mesta. Utakmica sa Slovenijom u prvom je planu i radujem se još jednom susretu sa Ljubljanom. Imamo mnogo razloga za optimizam - rekao je Stojković.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kaže da njegove igrače uvek uči da gledaju prvo na sebe, a ne na ostale, otkrivši da neće igrati Mašović i Nastasić.

- Fokusirani smo na naš stil igre, poštujući protivnike i njihov integritet. Najbitnije je šta i kako Srbija radi. Ne želim da moje misli lete i budu usmerene ka drugom timu. Zato smo okrenuti isključivo nama. Različiti smo svi u grupi i iluzorno je da se bavimo drugima. Srbija je na prvom mestu.

Svestan je Piksi da će Slovenija biti daleko opasnija i da će želeti da pokaže da onaj rezultat od 4:1 ne oslikava pravo stanje stvari.

- Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi… Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal - dodao je selektor Srbije.

Za kraj, prozborio je i na tečnom slovenačkom, nakon što je upitao da li se nalaze i slovenački novinari u pres-sali za konferencije.

- Lep grad, sjajni ljudi. Zabrinjava me Bežigrad, monumentalni spomenik Ljubljane… Lepo je imati takvo mesto, barem za decu. Vidim da je zapušten, korov, ceo ambijent ostavlja setu u mojoj duši. Sve ostalo je perfektno. Svaka čast na novom stadionu, uvek je lepo kad vidim novi objekat, za razliku od nas. Ko zna koliko ćemo dugo čekati. Uvek je lepo bilo igrati pod Bežigradom. Podseća me na ona vremena. Sećam se utakmica sa Radničkim i Crvenom zvezdom, uvek je stadion bio pun. Zgrada na stadionu, poseban ambijent, sve nas je to činilo srećnim. Čuvajte Bežigrad - zaključio je Stojković.

(Telegraf.rs)