NEDOPUSTIVO! Orlići se ponovo izblamirali…

Nedopustiva igra naših reprezentativaca...

Ponovo su se obrukali mladi reprezentativci Srbije, još jedna krajnje očajna igra i ovoga puta je Ukrajina slavila sa 2:1, čime je praktično ostavila našu selekciju bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Nemoć, slabost, bleda utakmica i teško je izdvojiti i jednu pozitivnu stvar iz meča, osim možda golmana Miloša Gordića koji je uspeo da odbrani penal Bondarenku.

Koliko je ovo bila slaba igra naših fudbalera, govori i činjenica da je za 90 minuta upućeno tek četiri udarca, od kojih su dva došla u poslednjih 10-ak minuta, kada je Mitrović i postigao gol.

Ova selekcija se već jednom obrukala, i to nedavno kada su odigrali sa Farskim Ostrvima 0:0, ali evidentno je da ipak mogu i korak dalje, a da stvar bude gora to se sve dešava sada, kada cela nacija slavi uspeh "A" selekcije zbog plasmana na Svetsko prvenstvo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Postavlja se pitanje, da li je moguće da, i pored bonus pravila koje garantuje mesto igračima do 21 godine u timovima u Superligi, oni se čine kao da nemaju iskustvo igranja nekih "većih" utakmica. Kako je moguće da igrači Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, pa čak i nekih evropskih klubova nemaju dovoljan kvalitet da savladaju vršnjake iz Ukrajine, koji pretežno igraju u osrednjim klubovima iz domaćeg šampionata?

Sve je krenulo već u devetom minutu meča, kada je Kriskiv postigao gol za 1:0. Počela je agonija, da bi se ista produžila i u 45. minutu kada je Bondarenko dobio jedanaesterac. Međutim, Gordić je pokazao da mu je prošla sezona u Mačvi dosta značila i zaustavio je taj udarac.

Srbija je svoju prvu pravu priliku imala u 78. minutu, kada su i postigli jedini gol na meču, kada je Stefan Mitrović nekako ugurao loptu u gol. Ponadali su se Orlovi da mogu i do 3 boda, ali je Sudakov samo tri minuta kasnije ugasio sve nade.

Ovim porazom, praktično je nemoguće plasirati se na Evropsko prvenstvo, no, kako srpski narod kaže - "Nada umire poslednja".

(Telegraf.rs)