“Neću ja u Zvezdu ali imam pravog igrača za vas”

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Bojan Nastić prokomentarisao je interesovanje Crvene zvezde nakon odličnih igara za BATE Borisov.

Crvena zvezda traži alternativu Milarnu Rodiću na poziciji levog beka, a jedno od imena koje se do sada spominjalo u javnosti je i bosanskohercegovački reprezentativac Bojan Nastić.

Trenutno je mnogo bliže transferu Marko Jevremović iz Javora, koji je o pregovorima govorio već za MONDO, dok je Bojan Nastić za "Glas Srpske" kazao da nije naročito realno da već ove zime zameni dres BATE Borisova za crveno-beli.

Momak rođen u Vlasenici, koji je karijeru počeo u novosadskoj Vojvodini nakon tri godine provedene u Belgiji skrasio se u Belorusiji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Prvi čovek kluba mi je pre nekoliko dana rekao da najozbiljnije računaju na mene i da bi samo neka top ponuda mogla da promeni njegovo mišljenje. Drago mi je što je tako, jer smo se porodica i ja sjajno snašli, postao sam i otac, a grad i sve u zemlji mi se dopada. Čuo sam za interesovanje Zvezde, čak su me i zvali neki menadžeri, ali to ništa nije bilo konkretno. Uvek kažem: 'Nikad ne reci nikad', ali mislim da sam najbliži ostanku. Čak i ako bih napuštao Belorusiju, želja mi je da još nekoliko godina provedem u inostranstvu“, rekao je levi bek.

On je čak preporučio Dejanu Stankoviću svoju zamenu, a u pitanju je nigerijski fudbaler koji igra za Isloč iz Minska. Zove se Godfri Stefan.

"Mlad je i talentovan, mislim da Zvezda ne bi pogrešila ukoliko bi ga angažovala. Trenutno je on realnija opcija", naveo je Nastić.

Pre nekoliko meseci za Nastića se interesovao u Rostov, ali je ponuda Rusa od milion evra odbijena.

Bojan Nastić, Bojan Nastic

IZVOR: MN PRESS

"Tada smo bili u trci za titulu i normalno je da su odbili ponudu. Sada bi me verovatno pustili i za nešto nižu sumu, ali prema onom što su mi rekli pre nekoliko dana i mojoj želji da ostanem, ne verujem da ću ove zime menjati sredinu. S druge strane, imam na neki način i obavezu prema ljudima iz kluba koji su verovali u mene i angažovali me kada baš nisam bio u poziciji da biram klub, a ne ovako jak“, rekao je Nastić.

Momku iz Vlasenice prija život u Belorusiji.

"Priznajem da sam imao malo predrasuda, ali su me brzo razuverili kada sam došao. Posebno sam fasciniran čistoćom. Minsk je prava metropola, meni mnogo lepša od velike većine zapadnih gradova. Кriminala gotovo da i nema, a kvalitet fudbala je na priličnom nivou. Ima nekoliko ekipa koje se bore za vrh i koje ulažu mnogo. 

Šampion Šahtjor trenutno možda najbolje stoji u svakom pogledu, ali tu smo mi, Dinamo Brest, Dinamo Minsk i još nekoliko klubova sa najvišim ambicijama", zaključio je Bojan Nastić u razgovoru za "Glas Srpske".

Mondo.rs