Nećete verovati kako su stručnjaci prognozirali rezultat između Srbije i Brazila

Još samo 23 sata deli nas od utakmice između reprezentacije Srbije i reprezentacije Brazila u Kataru na Mundijalu 2022.

Iako nas žreb nije štedeo, pa smo u prvom meču sa apsolutnim favoritom - Brazilom, optimisti kažu:"Ako su Saudijci mogli da dobiju Argentinu, može i Srbija Brazil".

Na kraju krajeva, podsetimo se da su Srbi i Brazilci prvi put ukrstili koplja na prvom Mundijalu davne 1930. godine u Montevideu. I tada je južnoamerički tim bio favorit, ali je ekipa Kraljevine Jugoslavije napravila istorijsku senzaciju!

Usijanje
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Ove godine je selektor Dragan Stojković Piksi praktično preporodio reprezentaciju i ulio joj novu nadu - podigao je moral i optimizam. Svoj autoritet i superiornost uspeo je da prenese i na igrače i na publiku čime je napravio pravu euforiju pred Mundijal. Kako je rekao: "Spisak igrača je donet hladne glave, čistih misli, bez pritiska, a sa velikim očekivanjima. Mi smo grupa koja smireno, trezveno, spokojno dočekuje ovo prvenstvo. Igrači ne moraju ništa, a mogu mnogo" - rekao je Stojković.

Novinar Dejan Anđus gostovao je u emisiji Usijanje gde je dao svoje prognoze o sutrašnjem spektaklu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Brazil je favorit u sutrašnjoj utakmici, a nama je dovoljan i bod. Međutim, plašim se da nećemo dobro proći sutra i neće biti 5 razlike već će biti na 1 razlike utakmica oko 1:0 ili 2:1. Ali sam siguran da je Kamerun u našim nogama kao i Švajcarska, tako da sam siguran u prolaz - rekao je Anđus.

Usijanje
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Miloš Bjelinić, urednik rubrike Sport u Kuriru, istakao je da je jako važno kako će Srbija ući u utakmicu.

- Prvih 15 minuta može da bude ključno. Ako se tada pokaže da sa njima možemo da igramo egal, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Mada ako primimo gol na početku, neće biti dobro. Brazil će odma krenuti veoma ofanzivno jer imaju "bolestan" napadački potencijal, ako dobro odigramo u tih 15 minuta rezultat može da bude onakav kakav svi želimo. Ako veruje selektor, što ja ne bih verovao u pobedu - rekao je Bjelinić.

Usijanje
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Bjelinić je takođe naveo da bi ulazak Mitrovića sa klupe bio najbolji potez selektora.

- Mi imamo Švajcarsku i Kamerun nakon Brazila koje su nama ključne za celokupno učešće na mundijalu. Mnogo je bolja varijanta da Mitrović uđe sa klupe i naravno u drugom poluvremenu će ući sigurno. Bila je anegdota i za portugal gde mu je selektor rekao prilikom šetnje rekao da će ući na poluvremenu i da mu treba na poluvremenu. Ispostavilo se da je to bilo to, zato ne vidim razlog zašto Mitar ne bi ušao u drugom poluvremenu - rekao je Bjelinić.

Kurir.rs