“Nećemo nasesti na njihovu igru iz Tbilisija i ne očekujem provokacije”

Najavio je Stanković najvažnije gostovanje ovog leta

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, najavio je gostovanje Tirani.

U utorak od 21.00, Zvezda će protiv šampiona Albanije u Tirani igrati za prolaz u pretposlednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanković je govorio o skautingu.

Imamo još dva dana, radimo na tome, znamo i poznajemo ih, videli smo meč u Tbilisiju, dosta nizak blok i organizovano branjenje, duga lopta, polukontra i kontra. Dinamo je imao posed, ali sterilan posed, koji nije doneo plod, iako je po procentima to dosta veliko bilo na strani Tbilisija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Nećemo nasesti na to, videćemo kako će da izađu, ima tu par mladih momaka, a treba da znači i iskustvo u ovim mečevima. Pričali smo o Evropi, momci su hteli da završe za 15 minuta. Bitno je da zavisi od tebe i kada ima problema, da iskontrolišeš, da na padneš pod uticaj nervoze i straha. Ima sitnih detalja, radimo u dva dana naredna na tome, videćete i sami, da ne govorim sve baš.

Bilo je reči i o izjavi trenera Tirane, koji je najavio napad u grupnu fazu Lige šampiona.

- Naravno da svaki trener treba tako da razmišlja, kroz ciljeve i način rada, ako si prvak zemlje, sigurno je cilj Liga šampiona. Prihvatamo da sebe zove favoritom, znamo kako da nastupimo, ja sam optimista, i ja želim grupnu fazu. Pokazaće 90 minuta sve.

Imao je mnogo ovakvih mečeva u karijeri Stanković.

Bilo je utakmica biti ili ne biti, od klupskog do reprezentativnog. Znam da je to lakše sada, ali bitnije je iskontrolisati euforiju, unutrašnje emocije. Ja volim pritisak, pozitivnu tremu, da te drži, ako se opustiš, šamar sledi 300 posto. Mnogo je drugačije spremiti se kao trener nego kao igrač, mislim da je lakše kao igrač.

Napravio je Stanković i paralelu sa utakmicom Sevilja - Inter.

Videli ste finale LE, od pet golova, četiri je došlo iz direktnih prekida, to je nešto što korektno radimo, dosta važnosti i pažnje dajemo prekidima. Jedna od stvari koja je detaljno analiziramo su njihovi defanzivni prekidi, tu ćemo našu šansu tražiti.

Malo se strahovalo zbog povrede Bena protiv Proletera.

Znam 95 posto tima, Ben je veliki profesionalac, situacija je korektna, imao tri dana, znam Bena i njegov mentalitet.

Napravio je Stanković osvrt i na tu utakmicu, koju je Ben u finišu prelomio slobodnim udarcem.

- Nekada su bolje i lepše pobede sa 1:0, kad ne ide, kad ostaneš kompaktan, 2. poluvreme je bilo takvo da smo promenili ritam, to su mečevi koje volim. Nekad budeš nezadovoljan jakim rezultatom, jer nije ispoštovano ono što ste dogovorili, a nekad je ovako teža utakmica, mislim da se kroz analizu može videti da imaš i protivnika, ne radimo 11 na 0 trening. Imaš protivnika koji je motivisan i želi da spotakne Zvezdu, u drugom poluvremenu smo ih stavili ispred 16. Rodić je OK, imamo još dva dana, konkuriše.

Stanković je rekao i da se ne radi na dovođenju rezerve za Rodića ili bilo kog igrača, a ne očekuje ni provokacije u Albaniji.

- Ne očekujem provokacije, idemo da igramo fudbal. Sami klubovi nose svoju tenziju, i zemlje, ali ovo je sport, fudbal, idemo da se takmičimo i donesemo rezultat. Ništa specijalno ne očekujem. Oni su momci stvarno dostupni za taktiku, teže je da ih smiriš, da iskontrolišeš emocije, da se ne "sprže" pred tako važnu utakmicu, igra se samo jedna. Ali meč može da traje i 120 minuta.

Za Stankoviću je sam meč važan zbog faze takmičenja, ne zbog imena rivala.

- Meni nije neka razlika, svaki sledeći meč je važan, a ovo je target grupne faze u Evropi. Sama utakmica, ne protivnik i cilj, ili nastavljaš ili ne, to nosi dovoljnu težinu. Želim da zadržim tu atmosferu takmičenja, nebitno je ko je protivnik. Ne može da se izbegne da može da bude "vruće".

(Telegraf.rs)