“Ne znam ni jednog Srbina koji ne voli Rusiju”

Priznao je srpski reprezentativac da nije imao dilemu kada je dobio poziv Zenita

Doksorašnji defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković dao je jedan intervju za ruski "Sport Ekspres", gde je govorio o odluci da pređe u Zenit - iako je tamošnji fudbal trenutno u izolaciji!

Eraković je u julu  prešao u redove Zenita za sedam miliona evra i na pitanje kakvo je mišljenje Srba o ruskom fudbalu rekao je:

Ne znam nijednog Srbina koji ne voli Rusiju. Mislim da je ruska liga jača od srpske. Ovde je sve na višem nivou nego u mojoj domovini. Svak tim u Rusiji ima svoj stadion. Ovde ima dosta jakih timova, nema lakih pobeda. Svaka utakmica je poprilično teška.

Rusije ne interesovalo i to da li je izolacija sprečavala Erakovića da dođe u Sankt Peterburg, pogotovo što Zvezda igra Ligu šampiona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bio sam siguran u svoj izbor, a čim sam dobio ponudu od Zenita, odmah sam odlučio da se preselim ovde. Želeo sam da se okušam u jačoj ligi i siguran sam da je to bila ispravna odluka. Zenit je veliki klub. U  Evropi se uvek čuje o njemu i u današnjim uslovima, pa nisam razmišljao o tome. Plus, upravo sam stigao u Rusiju. Za sada ne vidim razloga da razmišljam o dalekoj budućnosti, jer se nadam da ću mnogo godina provesti u Sankt Peterburgu. Sada sam potpuno fokusiran na Zenit.

(Telegraf.rs)