“Ne želimo nekog iz Partizana opet na čelu FSS”

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić osvrnuo se na nedavna burna dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije.

Dve struje su se sukobile oko pozicije predsednika saveza, a trenutno je Nenad Bjeković taj koji obavlja funciju prvog čoveka FSS.

"Mnogo toga je devastirano u FSS, ali ima i kvalitetnih ljudi. Ja poštujem mnogo gospodina Bjekovića, ali sigurno se Zvezda neće složiti sa njegovim izborom. Posle Toleta Karadžića i pet godina Kokeze, sa kojim Zvezda tri godina nije imala komunikaciju, bilo bi previše da opet bude neko iz Partizana. Zvezda mora da se uključi u izborni proces posle pasivizacije", rekao je Terzić za TV Prva.

On je tom prilikom demantovao da je jedan od kandidata za predsednika FSS-a.

"Ne razmišljam o povratku u fotelju FSS. Okupiran sam obavezama u Zvezdi i fokusiran na stvari koje smo zacrtali u klubu. U dalekoj budućnosti se vidim tamo, ali sada je prestižnija pozicija generalnog direktora Zvezde. Malo mi više prija, ono je nekako penzionerski, a u Zvezdi ima ritma i ima još potencijala da napredujemo", rekao je Terzić.

Terzič je istakao da šampion Srbije ima svog kandidata.

"Zvezda će imati svog kandidata i imaćemo rešenje. Da li mora da bude bivši fudbaler? Saki je najbolji italijanski trener, a nije bio fudbaler, pa je čuven po izjavi da ako hoće da bude džokej – ne mora prvo da bude konj. Tako da – mi ne moramo da robujemo tome da predsednik FSS bude bivši fudbaler, tako je u većini Saveza u Evropi. Ne mora da bude ni Zvezdaš, samo da je kvalitetan i školovan rukovodilac da bi zategao FSS", zaključio je generalni direktor crveno-belih gostujući na TV Prva.

Kurir sport