“Ne treba plakati nad prosutim mlekom, idemo na pobedu protiv Kameruna”

"Ne treba plakati nad prosutim mlekom, idemo na pobedu protiv Kameruna"

Naš napadač je siguran da će utakmica protiv afričke selekcije biti dosta drugačija

Fudbalska reprezentacija Srbije pretrpela je veoma lak poraz u prvom kolu Svetskog prvenstvu u Kataru od Brazila sa 2:0. Da je moglo bolje, ali da je li to relano u ovom trenutku, pa...

Posle meča, svoje impresije izneo je i Aleksandar Mitrović, povređeni napadač naše reprezentacija koji je odigrao ogroman deo utakmice usamljen među odbrambenim zverima koje igraju u Brazilu.

Nije se završilo kako smo želeli, izgubili smo utakmicu. Sigurno razočaranje, nismo ostvarili pobedu, ali idemo dalje. Sve zavisi od nas. Da se oporavimo i da se pripremimo za te dve utakmice - rekao je Mitrović, koji je potom odgovarao na pitanja novinara.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Šta je nedostajalo?

Mislim da je rano za neke analize, ali sa terena je falilo te neke malo agresivnosti i da smo fizički pali pred kraj prvog poluvremena i početak drugog poluvremena. Gubili smo neke lopte koje ne bi smeli. Gol je visio u vazduhu, nismo uspeli da se izdignemo imali smo neke polu-šansice ali nismo bili opasni kao što znamo da budemo.

Selektor je rekao da na stolu ima devet bodova, ali ostaje još šest. Da li ste gledali meč Švajcarske i Kameruna?

Čvrsta utakmica, kao i svaka na Svetskom prvenstvu. Nema šta, idemo dalje.

Koliko ste spremni?

Kad sam ovde znači da sam zdrav. Da sam fizički najbolje nisam, jer nisam dugo igao. Ali sam zdrav.

Šta sad protiv Kameruna?

Šta sad? Pa šta ti misliš šta sad? Sigurno je da idemo na pobedu, videćemo šta će se desiti. Zavisićemo od drugih rezultata. Izgubili su i oni, a da nisu i oni bi išli na pobedu.

Jeste pričali sa selektora?

Sve zavisi od nas, nije rezultat kao što smo želeli, ali sve u svemu bilo je nekih pozitivnih stvari i idemo dalje.

Piksi je rekao da mu se činilo da niste trčali?

Ne da nismo trčali, fizički smo pali, nismo imali dobar pritisak na loptu, pogotovo mi napadači gore. Možda je to razlog tih neigranja u poslednjih mesec dana i ja i Duci i Kostić je falio, ali mislim da smo sigurno pali fizički, nismo imali pritisak na lopti, povlačili smo se sve dublje i gol je visio u vazduhu. Nismo bili opasni.

Šta misliš, jel 4 dana dovoljno za spremanje?

Jeste, protiv Kameruna će biti skroz drugačija utakmica, kad kažem fizički smo pali, mislim da smo videli koju klupu ima Brazil i oni samo menjaju i tempo ide jače i jače, imaju igrača na klupi gde se ne oseća razlika. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu, sigurno da je ovo bolan poraz, ali bolje da izgubiš sad, pa da naredne dve zavise od nas i dalje.

Da li je ovo najslabija Piksijeva utakmica?

Ne znam. Fizički možda najslabija, a taktički bi morali da pogledamo

Dobra vest je da nećemo igrati protiv jačih reprezentacija..?

Mislim da smo videli da nemaju velik kvalitet, iz nekog mog ugla smo imali polu-šansi, ali je falio završni pas, falio je taj bezobrazluk. Ali ovo je utakmica iz koje možemo dosta da naučimo.

Nije vam palo samopouzdanje?

Prošlo SP smo dobili prvu utakmicu pa nismo prošli, ne treba plakati za prosustim mlekom i dalje se mi pitamo, i dalje sve zavisi od nas. Imamo vremena da spremimo analizu i da se pripremimo za novu utakmicu.

Utisak Kameruna?

- Čvrsta ekipa koja puno trči, pokušavaju da igraju pozadi, preuzimaju rizik, odradićemo analizu dublju, ali sigurno da je ekipa s kojom može da se igra, sigurno je da će biti drugačija utakmica od ove danas.

(Telegraf.rs)