“Ne postoji plan B, moramo da pobedimo Partizan i da uzmemo titulu”

Austrijski reprezentativac otkriva i koliko pažnje Dejan Stanković posvećuje prekidima

Aleksandar Dragović je letos došao kao najveće pojačanje Crvene zvezde.

Možda i u ovoj deceniji. I opravdao je sva očekivanja, a mnogi će reći da ih je i nadmašio. U skoro svakom potezu austrijskog reprezentativca otkriva se fudbalska klasa, retka za prilike na ovim prostorima.

Dragović je mogao letos da izabere bogatije i atraktivnije ponude od Zvezdine, ali se vodio srcem i ispunio dečački san da zaigra u crveno-belom dresu.

Međutim, puko igranje u Zvezdi ga ne zadovoljava, već želi da ostavi dubok trag i da osvaja trofeje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

„Vidi se koliko je svaka utakmica u prvenstvu važna. Mi smo kiksnuli krajem oktobra i taj poraz nas je mnogo zaboleo. Srećom pa je Partizan zabrljao prethodnog vikenda. Moramo da idemo od utakmice do utakmice. Fudbal je kao religija za naše navijače. Moramo kako znamo i umemo da osvojimo titulu. Pred nama su još dva derbija protiv Partizana. Moramo da ih pobedimo ako želimo da budemo šampioni. Za naše navijače ne postoji plan B. Drugo mesto se ne računa. Najvažnija stvar je pobediti Partizan“, rekao je Aleksandar Dragović austrijskim medijima na okupljanju reprezentacije.

Osim što je postao komandant Zvezdine odbrane, Dragović je ove sezone postavio i lični rekord po broju postignutih golova. Već je dao tri. A sezona nije ni na polovini...

„Toliko golova do sada nisam dao ni na treninzima. Stvarno mi dobro ide. Trener Dejan Stanković je godinama igrao u Italiji i obraća pažnju na svaki detalj. Više voli pobedu 1:0 nego 3:2 i zna koliko su bitni detalji poput prekida. Mislim da je Zvezda prošle godine dala 44 gola iz prekida. Ove godine ih nema toliko ali intenzivno radimo na prekidima. Stanković mi daje savete kako da se krećem i onda pokušavam da ih sprovedem u praksi. Srećom, lopta mi je dva puta pala na nogu i jednom na glavu“.

Dragović je trenutno u reprezentaciji Austrije koju očekuju kvalifikacioni ispiti protiv Izraela i Moldavije. Austrijanci su izgubili svalku šansu da se kroz grupu plasiraju u Katar ali imaju priliku da to urade zahvaljujći ranijim rezultatima u Ligi nacija.

„Potreban nam je osećaj da smo uradili nešto važno. Primamo previše lakih golova, a teško koristimo šanse. Nemama lakoću u igri. Zabolelo me je što u oktobru nisam mogao da se odazovem reprezentaciji prvi put posle 10 godina jer sam bio zaražen korona virusom. Srećom, vakcinisan sam pa nisam imao nikakve komplikacije. Samo sam izgubio čulo mirisa i ukusa na nekoliko dana. Sada sam opet u top formi. Za Zvezdu sam bez problema igrao utakmice na svaka tri dana“.

Mozzartsport