“Ne pamtim da je ikada igde u svetu neko sa 98 bodova završio kao drugi”

Sportski direktor Partizana veruje da će crno-beli u finalu Kupa uspeti da pobede večitog rivala, iako se igra na stadionu Zvezde

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev komentarisao je nedavno završeni šampionat Srbije u kojem su crno-beli završili kao drugi iza Crvene zvezde.

Iliev kaže da ne zna da je iko u svetu ikada završio prvenstvo kao drugi, a da je imao 98 bodova.

Ne pamtim kada je neko sa 98 bodova završio kao drugi, ne samo u našem fudbalu, nego u svetskim okvirima. To zvuči nestvarno, mora da smo i tu neki rekord oborili, nažalost negativni. Mnogo toga je bilo dobrog, ali ostaje neverovatna žal zbog titule, pogotovo što znamo da smo dugi period bili na prvoj poziciji. Samo jedan mali pad, potpomognut štetama na račun jednog, a u korist drugog kluba, doveli su do toga da minimalni zaostatak ostane na snazi do kraja - kaže Ivica Iliev.

Pobeda u finalu Kupa Srbije, u četvrtak na stadionu Crvene zvezde svakako bi bila melem na rane crno-belih.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Imamo derbi u finalu Kupa, meč dve neverovatne ekipe, koje su tokom cele sezone i u Evropi pokazale da su u egalu. Verujem u našu ekipu, iako se ko zna koji put igra na njihovom stadionu. Verujem da ćemo biti nagrađeni za bolju igru, za razliku od prošlog i prvog derbija na našem stadionu, kada su nam pobede izmakle. Verujem da će nam se sve to vratiti u finalu Kupa.

U Humskoj su se danas okupili da odaju priznanje Rikardu Gomešu povodom titule najboljeg strelca Superlige i 100 odigranih mečeva u dresu Partizana.

Rikardo je najveći strani napadač koji je ikada igrao u srpskom fudbalu. Rekordi koje je oborio su nestvarni. Po onom što sam čuo, samo je još Darko Pančev u jednoj sezoni imao 40 golova, trenutno dva više od Rikarda. Raduje me što je on napadač koji na svim nivoima postiže golove, ne samo u srpskom fudbalu. Nadam se da ćemo uživati u njegovim golovima i u narednim godinama - rekao je Ivica Iliev.

(Telegraf.rs)