“Ne bih igrao za Partizan ni za 5 miliona” Ovako je nekad govorio Lesor…

Pamti se i ona njegova izjava od pre dva meseca...

Dolazak Matijasa Lesora u Partizan u neku ruku i nije iznenađenje, jer je francuski košarkaš pre izvesnog vremena već pregovarao sa crno-belima, ali s druge strane nekima i jeste zbog činjenice da je svojevremeno nosio dres Crvene zvezde.

Lesor je bio član crveno-belih u sezoni 2017/18, ostaće upamćen po onom promašaju u finalu ABA lige protiv Budućnosti za vraćanje brejka, da bi u međuvremenu preko Unikahe, Bajerna i Monaka postao jedan od boljih evropskih centara.

Lesor je još u oktobru imao ponudu Partizana, što je i sam priznao, dok je u njegovoj izjavi najzanimljivija rečenica vezana upravo za Zvezdu s kojom je takođe pregovarao.

Bio sam u kontaktu sa Crvenom zvezdom, razgovarali smo. Postojala je obostrana želja. Ali, nije se ostvarilo. Partizan je poslao konkretnu ponudu, rekao koje su mu ambicije. Ipak, kod mene je postojala želja da igram Evroligu, a i već sam igrao za Zvezdu - rekao je Francuz pre nego što je potpisao za Makabi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Navijači Zvezde su mu u međuvremenu iskopali jedan status sa društvenih mreža, odnosno više odgovor na pitanje koje je dobio na Istagramu. Ono je glasilo "Da li bi za pet miliona igrao za Partizan", dok je Francuz napisao "nikad!"

Matijas Lesor

Printskrin: Instagram/@ThiasLsf

Međutim, to "nikad"je postalo realnost u smiraj 2021. godine i Lesor se obavezao na vernost Partizanu do kraja ove sezone u kojoj crveno-beli jure povratak u Evroligu.

Kod Lesora je zanimljivo i to da je u martu ove godine, igrajući za Monako, bio u klinču sa igračima Budućnosti posle meča Evrokupa. Neko iz redova Podgoričana je očigledno isprovocirao Francuza, koji je taman nakon što je počeo da daje izjavu počeo da psuje i vređa na čistom srpskom jeziku. Novinarka je pokušala da ga umiri, ali bezuspešno.

P**i k***c, j***m ti mater. Pričaj srpski, j***m ti mater glupu, majmune. Šta je bilo?! – počeo je da viče Matijas Lesor na nekoga iz ekipe Budućnosti dok je bio u programu uživo, nakon čega je izašao iz kadra očigledno želevši da se obračuna.

Kasnije je sve to objasnio uz šalu,odnosno da svaki stranac najpre nauči psovke na srpskom.

(Telegraf.rs)