NBA legenda o Crvenoj zvezdi i Divcu

Navijači Zvezde u Areni imali su priliku da na meču protiv Makabija gledaju istinsku NBA legendu, Amarea Stodemajera, koji je posle meča mogao da oseti i njihovu ljubav.

Iako je njegov tim poražen, iz Beograda se vraća sa lepim uspomenama zbog načina na koji su ga navijači Zvezde pozdravili po završetku meča.

Beograd ceni i poštuje istinske košarkaške legende, što se videlo i kod tunela u Areni, kada je grupica navijača Zvezde pozvala Stodemajera da im priđe, samo da bi ga pozdravili.

Upravo to je u razgovoru za Telegraf posle meča Stodemajer opisao kao divan momenat.

Divno je kada dobijete ljubav navijača ovde u Srbiji. Igrao sam sam sa sjajnim srpskim igračima u NBA i navijači ovde su tako sjajni, neverovatna ljubav za mene i veoma sam srećan zbog toga - opisao je za Telegraf.rs nekadašnji krilni centar Finiksa, Njujorka, Dalasa i Majamija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nije bio zadovoljan načinom na koji je Makabi odigrao meč i ističe da je razlog u tome što igrači nisu bili fokusirani posle emotivne i velike pobede protiv lidera Efesa.

Osećam se kao da smo pustili da nam izmakne utakmica, izašli smo iz veoma emotivne pobede protiv Efesa i mislim da sada nismo imali fokus koji nam je bio potreban.

Amare je tokom bogate NBA karijere ima priliku da igra sa mnogim srpskim košarkašima i kako kaže, nije do sada video lošeg igrača iz Srbije u NBA ligi.

Svaki igrač za kojeg znam da je došao u NBA iz Srbije je bio fenomenalan igrač. Mislim da nijedan igrač nije bio loš. Srpska košarka je nešto na šta treba da budete ponosni, oni su igrači koji žele da igraju na najvišem nivou, slična je atmosfera i ovde.

Pitali smo ga da li je tokom karijere imao priliku da razgovara Vlade Divcem i drugim srpskim košarkašima u NBA.

Da, da, naravno. Vlade, naravno. Uvek smo Vlade i ja pričali o srpskoj košarci, kad god smo se videli, znam da je reprezentacija veoma važna Srbiji i uvek mi je lepo kad mogu da dođem ovde.

Pohvalio je i kako navijači u Areni cene visok nivo košarke.

Bilo je sjajno, pokazali su vrhunski nivo košarke i uvek je lepo videti kako se ceni visok nivo košarke - zaključio je Amare Stodemajer u razgovoru za Telegraf.

Telegraf.rs