Navijači Partizana tvrde da postoje “mutne radnje”, izdali saopštenje

Pozvali su crno-bele pristalice da u što većem broju dođu na predstojeći derbi

Navijači Partizana oglasili su se pred početak konferencije za medije Aleksandra Stanojevića i podelili prisutnim novinarima zvanično saopštenje navijačke grupe u kojoj tvrde da su Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, i Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, imali sastanak sa ciljem da se destabilizuje Partizan.

Jedan od predstavnika navijača Partizana rekao je da je saopštenje poruka Terziću, Fudbalskom savezu Srbije i svima ostalima koji su protiv Partizana. Poručio je da ako im treba liga u kojoj će jedan klub biti "guran" na silu, VAR neće raditi, a legendu kluba će "oblačiti" u ludačku košulju, onda neka igraju sami.

Saopštenje navijača Partizana prenosimo u celosti.

Ovim putem želimo da obavestimo javnost u Srbiji o susretu koji se odigrao početkom marta između generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića, inače bivšeg člana vođstva navijačke grupe Crvene zvezde sa jedne strane i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića sa druge strane. Tom prilikom je dogovoreno da se na utakmicama koje bude igrao FK Partizan na sve načine spreči osvajanje bodova, tendencioznim suđenjem na štetu Partizana, a sve kako bi Partizan izgubio bodovnu prednost koju je u tom trenutku imao u odnosu na Zvezdu. Zauzvrat, Zvezdan Terzić je dao obećanje Šurbatoviću da Crvena zvezda neće biti protiv predstojećih izbora u Fudbalskom savezu Srbije, odnosno da se neće protiviti izboru Šurbatovića i njegovih kadrova u organe FSS.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ono što je usledilo samo je nepobitan dokaz ovih naših saznanja - Partizan je u utakmicama sa Napretkom i Čukaričkim grubo oštećen, o čemu svedoće video snimci i izjave svih fudbalskih stručnjaka i sudijskih eksperata, a na taj način je dogovor tandema Šurbatović-Terzić sproveden u delo.

Saopštenje navijača Partizana

Foto: Telegraf

Kao dokaz ovome jeste i činjenica da celokupnim sistemom VAR-a u srpskom fudbalu rukovodi Jovan Šurbatović, a najveću sumnju izazivaju događanja u poslednjim kolima prvenstva kada je VAR naprasno i iznenada prestajao da radi u više utakmica, a sudije u VAR sobama se ne pitaju ni za šta.

Smatramo da celokupna javnost u Srbiji mora da zna kakve zakulisne radnje su na delu, gde dva čoveka nečasnim radnjama kroje tabelu fudbalskog prvenstva!

Pozivamo sve navijače Partizana da u ovim ključnim trenucima budu uz Partizan, te da u što većem broju dođu na večiti derbi i na taj način pruže podršku ekipi u ovoj teškoj borbi! - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)