Nastavlja se “trend” Zvezdinih povratnika

Prvi pogodak napravljen sa Mrđom, nekadašnji kapiteni loše prolazili

Crvena zvezda će petu godinu uzastopno imati povratnike u klub, niz nastavlja Vukašin Jovanović.

Očekuje se da dosadašnji štoper Bordoa narednih dana potpiše ugovor na tri godine, stiže bez obeštećenja jer mu je istekla saradnja sa francuskim klubom.

U poslednjih 12 godina, Crvena zvezda je imala više od 20 povratnika u klub. Ako bi se računali i oni koji su bili polaznici škole bez debija za prvi tim pre odlaska u inostranstvo, daleko ih je više.

Trojica su imala po dve povratničke misije: Nenad Milijaš, Slavoljub Srnić i Nikola Petković.

Nekadašnji kapiten i sadašnji član stručnog štaba Nenad Milijaš bio je na Marakani od 2006. do 2009. i preselio se u Vulverhempton, pa izazvao veliku pažnju i oduševio navijače odlukom da iz Engleske stigne u LJutice Bogdana u teškim trenucima za klub.

Prve sezone nije uspeo da osvoji titulu, druge jeste kad je trener bio Slaviša Stojanović.

U proleće 2014. igrao je Milijaš odlično, takođe i na startu naredne sezone, otišao je posle tri gola u početna dva kola kod trenera Nenada Lalatovića u Nei Mongol.

Vratio se iz Kine na polovini sezone 2016/17. kod Miodraga Božovića, a karijeru završio posle dve titule pod komandom Vladana Milojevića leta 2019. godine.

Vraćala je Crvena zvezda i fudbalere koji posle školovanja na Marakani nisu dobijali šansu u prvom timu ili su imali prerane odlaske. U toj grupi su: Uroš Ćosić, Veljko Simić, Aleksandar Kovačević, Andrija Luković...

Sportskižurnal