“Naši igrači moraju više da se cene, znao sam da hoću ponovo u Zvezdu”

On je pričao i o svom odnosu sa bivšim i sadašnjim saigračima, Vladanom Milojevićem, kao i mnogim drugima...

Crvena zvezda danas je u prostorijama kluba predstavljen Aleksandar Pešić kao novo pojačanje u društvu sportskog direktora Mitra Mrkele.

On je za početak predstavljanja istakao da se nije nadao da će imati ovoliku tremu pred novinarima, iako je sve ovo već jednom prošao.

- Nisam se nadao da će imati tremu kao prošli put. Na kraju smo sve uspeli da rešimo, napokon sam se vratio i mislim da ćemo nastaviti gde smo stali, nadam se novim uspesima sa Zvezdom.

Kaže da se nada da će ponoviti uspehe i nadmašiti sebe u odnosu na svoj prethodni boravak u klubu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- To je bila najbolja sezona u karijeri, ako razmišljate neće ostvariti ništa bolje. Vratio sam se i pokušaću da ostvarim neke nove uspehe sa Crvenom zvezdom. Privilegija je igrati Ligu šampiona, nadam se da ćemo to ove ili sledeće godine ostvariti. Privilegija je igrati za Zvezdu i čast. Promenio sam se kao igrač, to sve dolazi sa godinama. Ja sam 30. godina, najbolja za fudbal, dosta iskustva sam stekao igrajući za Makabi, Karagumruk, sazreo sam psihički i fizički. Bolji sam igrač, sa više iskustva.

Ističe da naši igrači treba daleko više da se cene, o čemu govore i uspesi u evropskim takmičenjima, ali i plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo.

- Ja sam rekao da naši igrači moraju više da se cene, da nije to kako se predstavlja, ozbiljna je liga. Mi imamo to da prvak ide direktno u LŠ, samim tim što smo došli do toga, kao i plasman na Mundijal, znači nešto. Nije isto igrati za Zvezdu i Karagumruk. Ovde je svaka utakmica pritisak, ali mislim da će sve biti okej.

Pratio je nastupe svojih novih saigrača tokom prethodnih sezona, a kaže da je presudio poziv Zvezde, odnosno da je imao i drugih ponuda turskih klubova pred sobom.

- Pratio sam često. Upoznat sam, znam i nova pojačanja, nove igrače, imate tu i Kataija, najboljeg igrača lige, nadam se da ću se ja dodatno unaprediti, da ću sa njima naći neki zajednički jezik. Bilo je ponuda i drugih klubova. Ono što je presudilo je - Crvena zvezda.

Imao je zanimljiv odgovor oko broja na dresu koji je odabrao.

- Pa ne znam, kada sam otišao iz Zvezde, nosio sam 45, posle u Makabiju i Karagumruku sam uzeo 72. Sin moj ima dosta dresova sa tim brojem, pa eto, da ne uzimamo i menjamo za novi dres.

Pomalo šokantna je bila izjava Pešića od pre samo 14 dana da neće doći na Marakanu, jer nema kvalitet da nastupi u Crvenoj zvezdi u ovom momentu, a eto danas sedi kao novi igrač kluba.

- Znate kako, da bi se neki posao završio, ima dosta stvari i van fudbala koje moraju da se reše. Da bih se vratio gde sam hteo, morao je da se skine možda neki pritisak, tako da je neka izjava da je nešto loše urađeno, ne bih nikada došao. To je tako moralo da bude

- Ja kažem uvek gol u derbiju je gol u derbiju. Nadam se da će ih biti još više. Svima je godina ta bila sjajna, stekao sam neka prijateljstva, gde sam ostao dobar prijatelj sa dosta ljudi. Te godine sam dobio sina. Sada sam se vratio, sada se nadam da ću dobiti i ćerkicu, tako da se okrećemo lepim stvarima i nadam se da će sve biti lepše i lepše.

Prokomentarisao je i svoj odnos sa nekadašnjim saigračima iz Zvezde i trenerom Vladanom Milojevićem.

- Svi su od prvog dana pričali da se vratim. Znao sam da hoću, bilo je svega što je moralo da se desi. Filip Stojković, Vujadin Savić, Bakula, ostalo je to prijateljstvo od ranije. Svi su srećni, tako da su svi već kaparisali sve. Sa Milojem imam i dalje korektan odnos, čujemo se i dalje, ostao sam dobar i dalje. Čast će mi biti da radim sa Dejanom Stankovićem, pogotovo što je to on, videćemo kako će mi kao trener doprineti da unapredim igru. Ima iskustvo, bio je kapiten reprezentacije, imaćemo dobar odnos. Ja to gledam profesionalno, ja sam tu da slušam i da radim.

Otkrio je i kada treba očekivati njegov povratnički debi.

- Ja sam u trećoj nedelji sa turskom ekipom, imao sam mali peh pre tri nedelje da sam bio bolestan sedam-osam dana. Treba mi još desetak dana, ali ja bih voleo da debitujem i već za vikend.

(Telegraf.rs)