NAŠA ZVEZDA PRVA PONOVO! Crvena zvezda savladala Partizan u HAOTIČNOJ utakmici i odbranila ŠAMPIONSKU TITULU

Neverovatan dvoboj u najvećoj dvorani na desnoj strani Save

Drama, prekid, tri sata i 30 minuta košarke, posle čega znamo - Zvezda je šampion i ide u Evroligu! Posle teške pete utakmice, koja je ostala u senci pražnjenja celokupnog "Pionira" u trećoj četvrtini, crveno-beli su stigli do svog šestog trofeja u regionalnom takmičenju - 80:77.

Kakva je drama viđena u Pioniru, prepričavaće se još dosta dugo. Penal završnica rešila je pobednika ABA lige, a u nju je Zvezda ušla sa četiri poena zalihe. Međutim, tada je usledio faul nad Aleksom Avramovićem na skoku, nakon čega je Partizan imao šansu da možda dođe i do šuta za produžetak.

Uskoro opširnije...

TOK UTAKMICE

IV ČETVRTINA

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

10. minut (80:77) - Velika trojka Kalinića. Tajmaut traži Željko Obradović. Koš Mura. Volters pogađa za tri. Blokada Voltersa posle izgubljene lopte Partizana. Faul pravi Volters. Bacanja za Avramovića. Promašuje drugo. Lesor pravi faul nad Davidovcem. Pogodak na prvom penalu, pogodak na drugom. Tajmaut Obradovića. Promašaj Ledeja za tri, ali faul nad Avramovićem. Siguran je prvi put. Drugi nije, ali - lopta je za Partizan! Promašaj Pantera za tri, to je to, kraj meča.

8. minut (72:73) - Marković pogađa za tri. Ledej je fauliran, ali je poslednji mali faul i nema bacanja. Lesor je izgubio loptu. Kalinić gubi loptu, a Kevin Panter pogađa uz faul. Pogodio je i dodatni penal. Sada je napad propustila Zvezda. Kevin Panter promašuje.

6. minut (69:70) - Avramović gubi loptu. Zagorac pravi faul nad Kuzmićem, a Kalinić gubi loptu. Dalas Mur promašuje za tri poena. Tajmaut traži Obradović. Dobrić promašuje za tri, ali skok za Zvezdu. Ni Volters ne pogađa za tri. Zagorac se ponudio i pogodio. Vraća Zvezda, ali vraća i Panter trojkom.

4. minut (67:65) - Greška u koracima koju pravi Jam Madar prema odluci Tomislava Hordova. Ali Madar se ispravio i ukrao loptu Zvezdi u naprednom napadu. Mur pogađa trojku posle neverovatno dugačkog napada Partizana i ofanzivnih skokova Matijasa Lesora. Koš Voltersa na drugoj strani. Pet poena u nizu za Mura, pogađa i on i izjednačuje. Kalinić će imati dva penala, faul Lesora. Pogodak Nikole, oba puta.

2. minut (63:60) - Pivotirao je, pivotirao Lesor, ali nije našao poziciju... Na drugoj strani je Mitrović pogodio za dva, a prethodno je upisao četvrti prekršaj. Smailagić sada šutira bacanja, pogodio je prvo. Pogodio je i drugo. Dva poena za Zvezdu preko Holinsa, a nema koša za Partizan na drugoj strani. Davidovac je bio sam, ali nije pogodio za tri.

III ČETVRTINA - NASTAVAK

10. minut (59:58) - Lesor je napravio prekršaj. Davidovac 2/2 sa linije penala. Nije uspeo da pogodi Panter preko Dobrića. Ušlo se u poslednji minut igre, Smailagić hvata skok. Madar se odvojio i pogodio sa poludistance. Davidovac skače i pogađa iz ofanzivnog skoka. Smailagić je fauliran od strane Markovića, dva bacanja na sekund i šest desetinki do kraja. Jedno bacanje je pogodio, jedno nije. Kraj četvrtine.

8. minut (55:55) - Pojavljuje se na utakmici i Ognjen Dobrić. Panter pogađa sada sa poludistance, zaista neverovatno težak šut. Ali i Holins uzvraća, gledaće arbitri da li je za dva ili tri poena. Ledej prolazi do kraja uz faul. Tehnička za klupu Zvezde, pogodak Pantera sa penala. Ledej takođe pogađa bacanje. Davidovac pogađa za tri. Avramović gubi loptu. I Marković pogađa oba bacanja.

6. minut (44:49) - Panter se nije ohladio. Pogodio je trojku iz velike udaljenosti. Faul Zeka Ledeja posle uhvaćenog skoka Davidovca. Ni Davidovac ne pogađa za tri, ali Lesor pravi korake. Avramović iz kontre stiže do +5, Partizan je bolje odreagovao posle ove pauze. Kuzmić je provukao na drugi obruč još jedan pogodak za dva poena. Ali i Avramović prolazi do samog kraja.

4. minut (42:42) - Pogodio je jedno bacanje Lesor. Na drugoj strani ništa od koša Zvezde, a Lesor iz skoka dolazi do nova dva poena. Volters pod prekršajem stiže do koša, imaće šansu da donese novi egal. Pogodiće ga.

- Meč se nastavlja za tri minuta, toliko je preostalo za zagrevanje igrača obe ekipe.

- Tu su i sudije. Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić su se pojavili posle onog trka sa parketa kada su zasuti predmetima.

- Zagrevanje će potrajati nekih 10 minuta, posle čega će se meč nastaviti pred potpuno praznim gledalištem. Ispražnjene su cele tribine, lože... Ostala su samo zvanična lica, novinari i kamermani, kao i gostima oba kluba.

- Posle svog haosa koji se izdešavao, utakmica će vrlo brzo biti nastavljena, prema rečima izveštača TV "Arena Sport". Igrači Zvezde su već na parketu, a igrači Partizana su se pojavili neka 2-3 minuta kasnije.

Telegraf.rs