“Napravićemo ponovo veliki uspeh”

Heroj penal serije i pobede nad Kopenhagenom, Radovan Pankov izneo je utiske sa početka priprema na Divčibarama.

Zvezdin defanzivac ističe da su uslovi na srpskoj planini odlični, da se ekipa ozbiljno priprema, a obećao je navijačima da će crveno-beli i ove sezone napraviti veliki uspeh.

– Posle tri naporna dana, imali smo nešto laganiji tempo treninga, što je svakako priprema pred duple treninge koji nas očekuju u narednim danima. Radimo u najboljim mogućim uslovima kako bismo spremni dočeli pohod na Superligu, Kup Srbije, ali i Ligu šampiona. Mislim da smo jedina ekipa koje se priprema na Divčibarama, radimo u miru i tišini, uz to hotel je sjajan tako da su svi preduslovi za odlične pripreme tu – istakao je Pankov.

Izabranici Dejana Stankovića su prva ekipa koja trenira na nedavno izgrađenim terenima na Divčibarama.

– Teren je zaista odličan, jedan je od najboljih u Srbiji na kojem sam imao priliku da igram. Trava izgleda sjajno. Zaista sam srećan što ćemo ove godine celokupne pripreme odraditi u Srbiji. Prvi put sam na Divčibarama, utisak je sjajan, vidi se da je nov kompleks i da nije još uvek završen, ali kada se to bude desilo siguran sam da će biti jedan od boljih u našoj državi – nagalasio je Pankov i dodao:

– Pripremamo se ozbiljno, radi se na svakom segmentu igre, kako na snazi, tako i na taktici. Međutim, prethodnih dana radili smo izuzetno jako, upravo zbog toga nam je danas prijalo što smo malo spustili ritam treninga, kako bismo imali dan oporavka i prikupili energiju za nastavak trenažnog procesa.

Pripremama prvog tima priključena su i pet igrača naše Omladinske škole.

– Usled situacije izazvane korona virusom, nekoliko saigrača moralo je da ostane u Beogradu i šansu su dobili momci koji su budućnost Crvene zvezde. Pokazuju izvanrednu želju i trude se na svakom treningu, spremni su da uče i rade što je i najbitnije za njihov razvoj u ovom trenutku.

Štoper Crvene zvezde imao je poruku za navijače, koji pripremni period redovno prate na društvenim mrežama i televiziji našeg kluba.

– Pozvao bih sve navijače da nas podrže u prvoj utakmici na kojoj bude bilo dozvoljeno prisustvo publike, a mi im obećavamo da ćemo i ove sezone napraviti veliki uspeh – podvukao je Radovan Pankov.

FOTO: FK Crvena zvezda Hotsport.rs