Napadači na vaterpoliste Crvene zvezde pušteni na slobodu

Dvojica 25-godišnjaka su prethodna dva meseca provela u splitskom istražnom zatvoru na Bilicama zbog napada na vaterpoliste Zvezde 9. februara. 

Na sudski postupak dolaziće sa slobode, ali će do tada svakog ponedeljka i petka morati da se javljaju policiji.

 Pored njih, istraga je otvorena za još dvojicu mladića, ali oni nisu završili u istražnom zatvoru jer se ne sumnjiče da su počinili razbojništvo i pokušaj povređivanja vaterpolista Zvezde.

 Incident se dogodio 9. februara u jednom splitskom kafiću, kada su petorica huligana napala trojicu vaterpolista Zvezde. Dvojica vaterpolista uspela su da pobegnu, a treći se spasao skokom u more. 

Jedan vaterpolista zadobio je lakše povrede glave, odnosno povređeni su mu slepoočnica i nos kada su ga napadači udarili metalnom šipkom u glavu. Druga dvojica koja su uspeli da pobegnu, dobili su udarce u leđa, odnosno nogu, ali nisu tražili pomoć lekara. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Trojica huligana, dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak uhapšeni su dan nakon napada, i terete se krivično za pokušaj teškog povređivanja i razbojništvo iz mržnje. Četvrti, 22-godišnji napadač uhapšen je četiri dana nakon napada na Rivi, a za petim policija još traga.A