Napadač Srbije zbog povrede napustio nacionalni tim

Napadač Rubina morao da napusti nacionalni tim

Nema sreće Đorđe Despotović kada je u pitanju debi za reprezentaciju Srbije. Nekoliko puta pozivao ga je Ljubiša Tumbaković, ali nije dobio priliku da upiše minute u dresu Orlova.

Odlične igre u dresu Rubina preporučile su ga i novom selektoru Draganu Stojkoviću, međutim, Sport Klub piše da je 29-godišnji napdač veče pre utakmice sa Portugalom napustio trening centar u Staroj Pazovi i vraća se u Rusiju.

Razlog je povreda zgloba, koju strelac 11 golova u 19 nastupa za Rubin ove sezone vuče već neko vreme.

Despotović je na preporuku medicinskog tima reprezentacije dobio dozvolu selektora da se vrati u Kazanj, gde će nastaviti lečenje pod nadzorom klupskih doktora.

Očekivalo se da bi Despotović mogao da debituje u ovom reprezentativnom terminu, verovatno protiv Azerbejdžana, ali moraće da sačeka na neku novu priliku. Inače, zbog povrede je otkazao i poslednji Tumbakovićev poziv, u novembru prošle godine.

Stojkoviću sada ostaju tri opcije za špica: Aleksandar MitrovićDušan Vlahović i Luka JovićNajavio je selektor ofanzivnu igru protiv Portugala sutra od 20.45, a nadamo se da će pomenuta trojica biti dovoljni da ostvari svoja očekivanja.

Mozzartsport