Nakon Ohija, Zvezda želi dovesti još jednog napadača!

Oskar Estupinjan jedna od želja...

Crvena zvezda je izvesnom prodajom Marka Lazetića i Njegoša Petrovića dobila prostor da razmišlja o novim ulaznim transferima i još nekom pojačanju, pored Ohija i Italijana Kristijana Pičinija.

Nagovestio je generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić da klub razmišlja u pravcu dovođenja još jednog manevriste, gde se kao prvi izbor stručnog štaba Dejana Stankovića izdvojio Edmund Ado iz moldavskog Šerifa.

Nejasna je situacija i oko napadača, posebno što postoji mogućnost da posle Marka Lazetića crveno-beli prodaju i Milana Pavkova. Zvezda je odbila ponudu Kanzas Sitija u vrednosti od 1.000.000 evra, svesna da je Ohiju potrebna konkurencija.

Ipak, u Ljutice Bogdana razmišljaju u potencijalnim pojačanjima kada je reč o novim licima u ofanzivnoj liniji tima. Čak će pokušati da narednih dana "po Ohijevom sistemu" obezbede potpis još jednog centarfora. Najbolji strelac norveške lige praktično je dogovorio prelazak u Beograd šest meseci pre isteka ugovora sa Moldeom, a potom pojačao crveno-bele prvog dana zimskog prelaznog roka

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

To iskustvo ohrabrilo je odgovorne iz Crvene zvezde da krenu u novu misiju, kako bi već sada kaparisali najboljeg strelca portugalske Vitorije Gimaraeš, Oskara Estupinjana.

Snažni Kolumbijac ima važeći ugovor sa članom Primeire do juna ove godine, što u praksi značii da može slobodno da pregovara sa zainteresovanim klubovima, čak i ugovori transfer. Baš kao Ohi. Crvena zvezda je već pre novogodišnjih praznika počela da se raspituje o uslovima pod kojim bi Estupinjan došao u Beograd.

U Ljutice Bogdana vlada optimizam kada je reč o potencijalnom transferu, mada su svesni da je ispred njih jako težak zadatak. Posebno što je Vitorija po vestima iz Portugalije ponudila Estupinjanu nastavak saradnje i novi dvogodišnji ugovor.

Momak koji je rođen u Kaliju 1996. godine igra jednu od najboljih sezona u karijeri. Na 15 prvenstvenih mečeva postigao je osam golova i u ovom trenutku je najbolji strelac Vitorije Gimaraeš.

Estupinjan je blistao i u poslednjem prvenstvenom kolu kada je sa dva gola kumovao pobedi Vitorije nad Estorilom (3:1). Prema dostupnim video snimcima Estupinjana krasi odlična skok igra, nekoliko golova ove godine postigao je glavom. Možda mali pokazatelj da bi u perspektivi mogao da zameni Milana Pavkova.

Snažni Kolumbijac je ponikao u Onse Kaladesa, za koji je debitovao kao dete kluba i tinejdžer. Brzo ga je matični klub prodao Vitoriji Gimaraeš u transferu vrednom 450.000 evra.https://www.youtube.com/embed/_cZsMMNayrA?showinfo=0

Kolumbijac je imao uspone i padove na evropskom tlu, Portugalci su ga slali na pozajmicu u ekvadorsku Barselonu, ali i turski Denzli za koji je postigao sedam golova na 27 mečeva.

Od 2020. godine se ustalio u redovima trenutno šestoplasiranog tima portugalske Primeire. Prethodne takmičarske godine je postigao osam prvenstvenih golova, što znači da je ove sezone već izjednačio taj učinak.

Mozzartsport