“Najviše sam voleo da bijem Partizan! Više igrača je dolazilo u svlačionicu sa pištoljima, nego bez njih”

Prisetio se Goran Jurić kada je u dresu Kroacije igrao protiv crno-belih, kao i anegdota sa Savićevićem

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Goran Jurić jedan je od dvojice igrača koji su, kao bivši igrači crveno-belih, nastupali za Kroaciju u onom čuvenom dvomeču protiv Partizana 1997. godine!

Pored njega, tu je bio još i Robert Prosinečkli, a Jurić, koji je za Zvezdu igrao od 1987. do 19991. godine, prisetio se za "Glas Srpske" poznate priče vezane za to da su Delije došle na trening Kroacije u Beogradu da im pruže podršku.

PREPORUČUJEMO

Puno smo bolje igrali u Beogradu, nego u Zagrebu, iako smo ih dobili sa 5:0. Pred revanš na “JNA” došlo nam je u hotel 200 “delija” da nam daju podršku. To je bio prvi odlazak naš tamo posle rata i cele frke i nije nam bilo svejedno. Međutim, oni su došli i poručili nam: “Deri!”. Da ti kažem, najviše sam voleo da bijem Partizan. Mislim da sam samo jednu utakmicu u Zvezdinom dresu izgubio od njih - rekao je Jurić.

Prisetio se i kako je došao u Zvezdu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kad sam ja dobio poziv od Džaje, nisam imao dilemu - peške bih otišao u Beograd. U tri i po godine bio sam najstandardniji igrač Zvezde. Po sezoni sam, u proseku igrao 30 utakmica. Međutim, razboleo sam se, dobio šećer. Bili smo u Poreču na pripremama, Dejo i ja smo bili cimeri i dobio sam poziv iz Viga i rekao sam - “Idem”. Klub je pre toga odlučio da niko ne može da ide, ali ja sam zvao Džaju i rekao sam: “Ti si me doveo, ti mi i pomozi, znaš kakva je situacija.” Ispoštovao me je i odmah sutradan sam otišao za Španiju - prisetio se Jurić, a zatim se dotakao Dejana Savićevića s kojim je bio cimer i generacije koja je tada igrala na Marakani:

Dešavalo se da više igrača u svlačionicu dođe s pištoljima, nego bez njih, hahahaha. Dejo je prekrasan momak, ku**evit, realan. Nije uvek u pravu, ali je strašan lik. Ako ga krene na terenu, kuku protivniku, ako ga ne krene problem je i za nas i za navijače, ali uglavnom ga je išlo. Najviše na svetu je volio da popije “koka kolu” i jede onaj kolač srneća leđa. Voleo je dugo da spava ujutru, to se dobro sećam, hahahaah.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: