NAJVEĆA REKONSTRUKCIJA NA MARAKANI: Započeti prvi radovi (FOTO)

Fudbalski klub Crvena zvezda započeo je najobimniju rekonstrukciju dela stadiona u poslednje tri decenije, veliki deo posla oko samog stadiona je već urađen, a u sredu je krenula i totalna rekonstrukcija zapadne tribine. 

Kao što je i najavljeno, u planu je izgradnja modernih "skajboksova" koji će pogled sa ove tribine na teren učiniti još boljim za sve posetioce najvećeg srpskog stadiona.

Šampion Srbije aplicirao je za fondove Evropske fudbalske unije predviđene za infrastrukturne radove i dobio je sredstva, pre svega zahvaljujući zalaganju Zorana Lakovića. Direktor nacionalnih asocijacija UEFA dao je doprinos u prepoznavanju Zvezdinog zalaganja i želje da navijači u Ljutice Bogdana uživaju u najboljem fudbalu i fenomenalnim uslovima na tribini.

- Koliko u petak počinjemo određena rušenja na promenoarima A, počinje rušenje i ići ćemo sa VIP delom to je do nekih 3000 sedišta, biće kao u bioskopu sa stolicama na preklapanje i to ćemo probati da opremimo za novu sezonu. Tako da, eto, imate eksluzivnu informaciju da počinjemo da radimo na "skajboksovima" - najavio je za Telegraf početak radova direktor stadiona Miki Ćorović, ne sluteći da će oni krenuti dva dana ranije. 

"Marakana je" pretvorena u pravo gradilište od kada se Zvezda plasirala u Ligu šampiona, pa je prethodnih meseci napravljen i parking, obnovljeni su pomoćni tereni oko Marakane i nekima su dodati reflektori, a i navijači dobijaju svoj kutak u vidu "Zvezdinog Gazimestana" ispred severne tribine.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Glavni teren je dobio grejanje pa seniori crveno-belih više neće igrati po ledu, u planu je već neko vreme i internat za mlade igrače, kao i mediko blok, o čemu možete pročitati u posebnoj priči sa čovekom zaduženim da Zvezdin stadion održi sjaj koji će dobiti.

Telegraf