Najpopularnija igrica na svetu po ko zna koji put razočarala Srbe

Iz godine u godinu

Jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija fudbalska igrica FIFA, još jednom je razočarala sve ljubitelje u Srbiji.

Po ko zna koji put u poslednjih deceniju i više, srpski fudbal potpuno nepravedno bačen u zapećak od strane ‘EA Sports’-a, kanadske firme koja proizvodi ovu igricu.

Naime, ne postoji nijedan srpski klub, pa čak ni Crvena zvezda koja već četiri godine igra veoma zapaženu ulogu u Evropi (nema ni Partizana), ali nema ni reprezentacije naše zemlje, što je zaista veliki propust, s obzirom na to da smo bili učesnik poslednjeg Mundijala, onog u Rusiji.

Zato, s druge strane, hrvatska reprezentacija je tu, ima i više nego dobre ocene, dok u igrici ima i zagrebačkog Dinama, koji iako jeste bio solidan u Evropi prethodnih sezona, sigurno nije pobedio jedan Liverpul ili odigrao nerešeno s Arsenalom usred Londona.

Tako da, možemo da zaključimo – FIFA je pomalo ponizila srpski, a uzdigla hrvatski fudbal, što definitivno nije nimalo lepo i uopšte nas ne bi čudilo da posle ovoga veliki broj naših ljubitelja fudbalskog ‘gejminga’ pređe sa ove igre na ‘Pro Evolution Soccer’ (PES), jer u njemu naše reprezentacije uvek ima, a i klubovi u njoj često nađu mesto.

Hotsport.rs