NAJJAČI SASTAV! Evo ko počinje protiv Švajcarske

Idemo na pobedu!

Reprezentativci Srbije održali su poslednji trening pred meč protiv Švajcarske, koji se igra od 20.00 u petak na stadionu 974.

Biće to ispit ove generacije Orlova, a ujedno i najveći trenerski ispit selektora Dragana Srojkovića Piksija. Najavio je Piksi na konferenciji za medije pred meč da će igrati ofanzivno, jer njegovom timu odgovara samo pobeda za prolaz u osminu finala.

Ono što je najavio, Piksi će i sprovesti u delo, a na to ukazuje i startna postava je koju je pripremio za odlučujući duel.

Srbija je protiv Brazila i Kameruna igrala sa jednim klasičnim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem, što je bilo odstupanje od uobičajene ofanzivne postave, gde se uglavnom kretalo sa dva klasična napadača, Mitrovićem i Vlahovićem. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Uslovljen je bio Piksi da menja formaciju i zbog problema koje su mučile Orlove u prva dva kola, posebno zbog toga što Vlahović nije bio na 100 odsto mogućnosti.

Sada je već situacija znatno bolja, što je Piksi potvrdio na konferenciji, a kako saznajemo, Vlahović će uz Mitrovića krenuti od starta duel sa Švajcarcima. Piksi se opredelio za ultra ofanzivnu postavu u sistemu 3-4-1-2.

Na golu će biti Vanja Milinković Savić, kao i na prethodna dva duela, a takođe će i poslednja linija biti u istom sastavu: Milenković, Veljković i Pavlović.

Po bokovima će biti Andrija Živković (desno) i Filip Kostić (levo). Vezni red bi trebalo da "drže" Saša Lukić i Sergej Milinković Savić, koji će ovoga puta imati nešto povučrniju ulogu zbog igre sa dva špica.

Spona između dva špica biće kapiten Dušan Tadić, od koga se očekuje da distribuira lopte za naše najisturenije napadače, Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Dakle, očekuje se da Srbija protiv Švajcarske krene u sastavu: V. Milinković Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Lukić, S. Milinković Savić, Kostić, Tadić, Mitrović, Vlahović.

Telegraf.rs