Najlepše za kraj, NENAD KRSTIČIĆ!

Od Dejana Stankovića do Zvezdana Terzića svi se zalažu za povratak Nenada Krstičića. Četvrti pik u liku i delu Aleksandra Kolarova najmanje realan

Završni pregovori Crvene zvezde sa Aleksandrom Dragovićem, te presing na bivšeg reprezentativca Srbije Aleksandra Prijovića, savršeno precizno otkrivaju plan rukovodstva i sportskog sektora srpskog šampiona za letnji prelazni rok. Klub sa Marakane pokušaće do početka priprema za novu sezonu završi ulazne transfere i omogući Dejanu Stankoviću komotitet kada je reč o pripremama za napad na Ligu šampiona.

Zvezda radi na projektu dovođenja četvorice proverenih fudbalera, asova koji bi aktuelnoj generaciji trebalo da donesu kvalitet i ogromno iskustvo. Odbrana bi trebalo da počiva na kvalitetima Aleksandra Dragovića, napad bi ubojitijim trebalo da učini Aleksandar Prijović... Ali želja svih je da se kičma pojačanog tima pojača proverenim kvalitetima veziste AEK- a i potencijalnog reprezentativca Srbije Nenada Krstičića.

Novi prelazni rok otvoriće novo poglavlje kada je reč o povratku jednog od najuticajnijih članova Milojevićeve generacije na najveći srpski stadion. Trener Dejan Stanković želeo je popularnog Nenu da vidi u crveno-belom dresu, čim je seo na klupu matičnog kluba. Čak je i preko posrednika ostvario kontakt, i dobio saglasnost Mitra Mrkele i Zvezdana Terzića, ali je dugoročan ugovor Nenada Krstičića sa AEK-om bio nepremostiva prepreka. Posebno, što je u zamislima tadašnjeg trenera žuto-crnih Masima Karere, srpski vezista bio nezamenljiv.

Bilo je pokušaja i ove zime, ali prema saznanjima MOZZART Sporta, Crvena zvezda je spremna da još jednom pokuša. I uradi sve kako bi se Nenad Krstičić vratio u redove srpskog šampiona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iskusni vezista i bivši član Alavesa i Sampdorije je ugovorom sa AEK-om vezan na još godinu dana. Može se čuti i da bi se vratio u Beograd, posebno što klub iz glavnog grada Atine nikako ne može da se stabilizuje. Česte promene trenera dovele su do toga da AEK ponovo bude u debeloj senci omraženog Olimpijakosa.

U Premijer ligi oprezni sa "superligašima": Mnogi od njih i dalje misle da je to dobra ideja, sledeći put će biti profesionalniji

Crvena zvezda bi, dakle, morala da plati obeštećenje. Ali bi to bio simboličan iznos, pošto u Atini spremaju veliku rekonstrukciju. Sa druge strane na Marakani postoji ozbiljan konsenzus kada je reč o Nenadu Krstičiću. Njegov uticaj na igru u prvom mandatu nije mogla da opiše suva statistika, izuzetno ga ceni direktor kluba Zvezdan Terzić, dok je Dejan Stanković u neformalnim razgovorima mnogo puta isticao da bi sa Krstičićem Liga šampiona bila mnogo bliža. Zna Zvezdin šef stručnog štaba da je Krstičić praktično odgojen u Italiji i da bi taktički perfektnim performansima pomogao mlađim igračima da deluju mnogo bolje.

Dakle, Krstičić bi ponovo imao ulogu Profesora veznog reda koju je obavljao tokom Milojevićevog mandata. Upravo njegovim odlaskom, u zimu 2019. godine, nivo igre Crvene zvezde je drastično pao. Videlo se da Nenad Krstičić mnogo nedostaje Crvenoj zvezdi, odnosno njegova navika da iskustvom i znanjem menja ritam utakmice.

Vrlo lepo, čak bismo rekli i sjajno mišljenje o Nenadu Krstičiću ima i njegov imenjak, bivši kapiten Milijaš, koji je jedan od pomoćnika Dejana Stankovića. Nesumnjivo je da bi Krstičić u novoj konstalaciji snaga bio produžena ruka Dejana Stankovića na terenu. Trener u dresu, kao u eri Vladana Milojevića.

UBEĐIVANJE KOLAROVA I POTENCIJALNI PROBLEM LIDERSTVA U SVLAČIONICI

Dragovića nećete viđati na splavovima

Zvezda je dakle u ofanzivi, ali o svemu će se pitati AEK. Atinski klub ga je zime 2019. godine kupio za 500.000 evra, kolika je bila i izlazna klauzula iskusnog veziste. Grci bi sada morali da pristanu na manju cifru, a Zvezda bi Krstičiću morala da pripremi dvogodišnji ugovor. I da ga priprema za funkciju u klubu posle igračke karijere...

Navodno, Krstičićev dolazak je više nego realan, ali operaciju dolaska četvorice asova, crveno-beli žele da zaokruže sa Aleksandrom Kolarovim. Taj posao je najmanje realan, gotovo nemoguć. Bivši kapiten reprezentacije Srbije ima opciju da produži saradnju sa Interom, ali posle slabe sezone teško da će se to desiti...

I pored neizvesne budućnosti na Meaci Aleksandar Kolarov je rekao da ne vidi sebe u dresu Crvene zvezde. Ali presing je već počeo. Dugogodišnji prijatelj Dejan Stanković je pokušao da ga ubedi, radiće to i dalje. Isto planira da uradi i Zvezdan Terzić.

Samo ima tu jedan i nevidvljiv problem. Sa dolaskom Aleksandra Kolarova svlačionica Crvene zvezde bi postala jaka. Čak i previše jaka, sa mnogo igrača izraženog ega. Bio bi Dejan Stanković na velikim iskušenjima kome da podari liderstvo.

Mozzartsport