Najbolji defanzivac poljskog šampionata je slobodan igrač! Već su se “večiti” otimali za njega

Sećate li se Aleksandra Sedlara?


Nekadašnji štoper Metalca je krajem 2015. godine bio želja i Crvene zvezde i Partizana, delovalo je na kraju da će crno-beli ''preoteti'' već viđeno pojačanje svom najvećem rivalu, ali umesto toga, Sedlar se odlučio za inostranstvo i postao član poljskog Pjasta iz Glivica.


Ova ekipa je krajem minule sezone postala poznata širom Evrope, jer je napravila senzaciju u šampionatu Poljske, gde je osvojila titulu prvaka.


Sedlar je tome dao ogroman doprinos, odigrao je 31 utakmicu, postigao 6 golova, izabran na kraju sezone za najboljeg štopera lige, ali ga nećemo na leto gledati u kvalifikacijama za Ligu šampiona u dresu Pjasta, jer mu je ugovor istekao, a ponude već uveliko stižu, što je otkrio u razgovoru za ''Novosti''.

''Dali smo sve od sebe da napravimo nezamislivu feštu u gradu od 150.000 stanovnika. Bilo je fenomenalno i nekako sam i ja lično zatvorio tri godine igranja na najbolji mogući način. Sada je vreme za nove izazove, destinacija je 99 odsto Španija, a ime kluba će uskoro takođe biti poznato'', istakao je Sedlar koji iza sebe ima i kratkotrajno iskustvo i iz reprezentacije, u vreme selektora Slavoljuba Muslina.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


''Muslinu dugujem veliku zahvalnost za 60-ak minuta u najdražem dresu. I dalje sanjam dres Srbije, ne odustajem bez obzira na to što je konkurencija na štoperskoj poziciji izuzetna. Nema odustajanja, možda ću jednog dana nekom selektoru biti potreba'', zaključio je Sedlar

sportske.net