Na prodaju su skoro svi, pa i najmlađi

Problem za rukovodstvo šampiona je potreba što bržeg realizovanja jednog do dva transfera, zavrzlamu je donelo odbijanje Matea Garsije da prihvati ponudu Rasinga

Na prodaju su svi! Nema nijednog fudbalera Crvene zvezde koji je bio tu i prošle sezone na čiji bi odlazak sada bila spuštena rampa, takvu situaciju diktira nepovoljna finansijska slika i imperativ da se transferima dođe do stabilnijeg poslovanja.

Jedino se sa sigurnošću može govoriti o ostanku pojačanja Aleksandra Kataija Srđana Spiridonovića, pozajmljenog Sekua Sanoga i možda kapitena Milana Borjana.

Prelazni rok će trajati još više od dva meseca i sigurno je da će biti brojnih odlazaka iz Crvene zvezde, verovatno i nekoliko dolazaka tokom avgusta.

Problem za rukovodstvo šampiona je potreba što bržeg realizovanja jednog do dva transfera, zavrzlamu je donelo odbijanje Matea Garsije da prihvati ponudu Rasinga.

Povratak krilnog napadača u Argentinu više nije opcija, to je jasno svim stranama. Crvena zvezda je sada u određenoj nemilosti Olimpijakosa, od koga očekuje što pre zvaničnu ponudu za fudbalera.

Odugovlačenje Olimpijakosa moglo bi da probudi inat kod ljudi iz Crvene zvezde i da Garsija dobije šansu u narednoj sezoni, pogotovo jer ima informacija da je na letnjim pripremama daleko bolji nego na zimskim i da nije projektovan za prodaju verovatno bi izborio mesto u prvih 11.

KataiIvanić Spiridonović predstavljaju startni ofanzivni triling, ali Garsija se ozbiljno nameće i nije isključeno da mu Stanković ma kraju i pruži šansu. U slučaju da Argentinac napravi kontinuitet dobrih igara, cena za Olimpijakos neće biti u sadašnjim razmerama.

Prostor da ne otpisuje Garsiju, Crvena zvezda može da dobije prodajom Željka Gavrića. Ima indicija da bi srpski šampion mogao uskoro da ustupi prava na 19-godišnjeg krilnog napadača za oko četiri miliona evra, što ne bi automatski značilo da ide sa Marakane.

Postoji opcija da kao u slučaju braće Ilić i Luke Jovića ostane još u klubu gde se školovao. Postoji interesovanje iz Italije i Nemačke.

Zvezda se neće libiti da prodaje najmlađe, u slučaju adekvatnih ponuda. Na pripremama je veliki broj bonus fudbalera, Stanković se sprema za razne opcije...

Sportski žurnal