Na njega ste totalno zaboravili… Italijan ZVANIČNO napušta Zvezdu

Italijan spreman za novu epizodu u domovini?

Kada je Filipo Falko stigao u Crvenu zvezdu, okrakterisan je kao ogromno pojačanje, ali, nije pružio ni polovinu toga.

Praktično, nije ni igrao određeni deo sezone, dok je poslednjih šest meseci samo sedeo u Beogradu i primao platu, sve do ove zime, kada je i sam priznao da je raskinuo ugovor.

Filipo Falko je to otkrio za portal "SportItalia", gde kaže da je njegova avantura u Srbiji došla do kraja posle dve godine. Došao je iz Lećea u transferu vrednom 1.2 miliona evra, ali, tokom svog perioda u klubu se nije previše pokazao.

Avantura u Srbiji je završena, sa Crvenom zvezdom sa raskinuo ugovor šest meseci pre isteka. Dobro sam, treniram i željan sam da se što pre vratim na teren. Dobro radim, nastavljam da se usavršavam. Verujem da još uvek mogu mnogo da dam fudbalu, kako u Italiji, tako i van nje - kaže Falko za ovaj portal.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On ističe da je daleko od gotovog, pošto već ima ponude iz domovine, ali i inostranstva.

Nisam igrao tri-četiri meseca, ima nekih dodatnih poteškoća. Ispao sam iz tima nakon što se moj odlazak u junu nije ostvario, nisam se tada dogovorio sa Crvenom zvezdom. Opcija ima i u Italiji i u inostranstvu, pa ću sa svojim agentima sve proceniti

Kao jedna od ekipa se pominje i Taranto, tim koji nastupa u Seriji C, gde je trener tamošnjeg kluba Ecio Kapuano rekao da bi ga sačekao na aerodromu.

On je sjajan, kao trener, ali i kao čovek, u dobrim smo odnosima dugi niz godina. Sa Tarantom treniram jer moram da održim kondiciju. Postoje kontakti, ali ništa više od toga. Ponosan sam što sam ostvario tri promocije iz B u A. Osećam se odlično i želim da dobijem šansu, možda čak i u timu koji cilja Seriju A. Naravno i u inostranstvu, s nestrpljenjem čekam da se vratim. Da vidimo šta će biti od svega toga

(Telegraf.rs)