Na današnji dan je ubijen Marko Ivković u Turskoj

Osim što je 21. novembar poznat u narodu kao dan kada se u Srbiji praznuje Sveti Arhangel, slava poznata i kao "Aranđelovdan", ovaj dan je "poznat" i po jednoj mnogo goroj stvari.

Radi se o godišnjici ubistva Marka Ivkovića Jagode, koji je tragično nastradao u Turskoj.

Marko Ivković je bio navijač Crvene zvezde, koja je 21. novembra, 2014. godine igrala u Turskoj protiv Galatasaraja meč Evrolige, pred koji je tragično nastradao ovaj mladić.

Tokom tog dana, te davne 2014. godine, Marko Ivković je sa grupom navijača napadnut u Istanbulu ispred dvorane "Abdi Ipekči", gde je krenuo na utakmicu, a mučki ga je nožem ubo jedan Turčim.

Kasnije je otkriveno i da se radi o Kadriju Aktašu, koji je prvobitno osuđen na 25 godina, da bi potom kazna bila smanjena na 15.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zbog toga, oglasila se i Crvena zvezda, koja je svojim saopštenjem želela da sačuva uspomenu na svog navijača koji je tragično izgubio život u Turskoj. Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

Danas u utorak, 21. novembra 2023. godine navršava se 9 godina od tragične smrti navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića “Jagode”. Tog 21.11.2014. godine Marko Ivković napadnut je sa grupom navijača crveno-belih u Istanbulu ispred dvorane “Abdi Ipekči” gde je krenuo da bodri svoju Crvenu zvezdu u utakmici Evrolige protiv Galatasaraja.

- Mučki napad zavšio se tragično a jedan od navijača tog turskog kluba naneo je nožem smrtonosne povrede Marku. Ubica je otkriven, njegovo ime se zna Kadri Aktaš, a zna se i da mu je 2022.godine smanjena kazna sa 25 na 15 godina zatvora sramnim obrazloženjem… u moru pitanja, ostaje i danas ono glavno – zašto je to uradio? Na neka možda nikada nećemo dobiti odgovor, ali je na KK Crvena zvezda da i na ovaj način čuva sećanje na Marka Ivkovića.

(Telegraf.rs)