“Mržnja je posejana ranije, nikad ne bih seo s njim…”

Predsednik košarkaškog kluba Partizan nije bio baš direktan

Nedavno je predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao u emisiji "Večiti" na SportKlubu, gde se dotakao brojnih tema, a, došao je red i na epizodu u kojoj će gost biti predsednik Partizana - Ostoja Mijailović.

Emisija Ostoje Mijailovića na programu je u ponedeljak, od 17 časova i 30 minuta, dok se pojavio i "tizer" za ovo gostovanje.

U njemu, Ostoja Mijailović je pričao o odnosima koje ima sa Nebojšom Čovićem, odnosno, odgovorio je na pitanje - kada će predsednici Zvezde i Partizana zajedno gledati utakmicu Zvezde i Partizana.

Zavisi ko će biti predsednici Partizana i Zvezde u budućnosti. Ako ostanu isti kao i do sada – ne verujem. Vidim da se tamo najavljuju neke promene, a da li će ih biti kod nas, ne znam, možda, videćemo. Ako ostane kao do sada, sa njihovim predsednikom nikada ne bih seo da gledam košarku, jer smo odavno potrošili vreme da popravimo odnose, ali sa takvom osobom nema boljeg odnosa, neka on radi svoj posao, ja ću svoj. Od kada sam predsednik Partizana uvek sam gledao interese Partizana, nikada nisam radio u interesu drugih klubova da bih im se dopao. Uvek im se dopadaš kada si iza njih. Nemojte da zaboravite sezonu sa Trinkijerijem, nije jednostavno nositi barjak.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Predsednici bi morali da sarađuju, jer odnos nije zdrav za srpsku košarku, ali… Nemam ništa lično protiv Nebojše i Zvezde, neću da najavljujem nikakve skandale u završnici ABA lige, neću da pričam u sudijama, uvek postoji uvertira i ja očekujem da krene za nekoliko dana sve isto kao što je bilo prethodnih sezona, i na kraju svi izađemo tako što smo isti, svi izađemo kao što smo se mi kao posvađali, a niko ne postavi pitanje ko je sve započeo.

Potom, upitan je Ostoja Mijailović i o tome, gde su pukli njihovi odnosi.

Ne mogu da budem toliko vulgaran i kažem šta mislim. Zapelo je u tome da neko treba da bude čovek pre svega, nije bitno da li si prvi ili drugi, to nije važno. Moraš da budeš čovek, ne možeš da koristiš stvari koje nisu u skladu sa ljudskim moralom. Kada neka osoba pređe te granice, ona za mene ne postoji. Mi smo pre svega ljudi, imamo dostojanstvo i ugled. Nisam budala da me neko naziva narko dilerom, a ja ću da sedim sa njim i dam mu još jednu šansu. Ja drugu nisam video u životu.

Sledi targetiranje Partizana, kluba i onda me vi pitate zašto ne sarađujem sa njim, pa ne mogu. Ta mržnja je posejana pre mog dolaska. To mi se desilo kada sam došao, ja u tome nisam učestvovao. Odnos nije funkcionisao dok je Nikola Peković bio predsednik Partizana i u periodu praznog hoda kada Partizan nije imao predsednika. Ja sam najavio borbu za vrh, borbu za prvo mesto, Evroligu, a tada se stvaraju neprijatelji, koji imaju svoje metode i alate, koji mogu da budu ljudski i neljudski. Ja uvek želim da budem bolji od vas, bez obzira da li igramo padel, fudbal ili košarku, ali samo na terenu - rekao je Ostoja, te potom dodao.

Ne želim da budem bolji tako što ću da vas sačekam u mraku sa kapuljačom na glavi, da vas prebijem, da vi ne možete da igrate košarku. Ja to ne želim da radim, ja sa takvim ljudima ne želim da sarađujem. Partizan ima veliku vrednost i zaista je poseban klub, koji ima manjkavosti koje moramo da rešimo. Naši navijači prozivaju predsednika Zvezde. Da prozivaju ga, ja ne želim da ga prozivaju, iako nisam dobar sa njim. Ja na želim da prozivaju ni njega, ni njegovu suprugu, ni njegovu porodicu, ja nisam srećan zbog toga, iako imam svoje mišljenje o tom čoveku.

I, na kraju je rekao da ne razume ni navijače.

Pogrešna percepcija. Vi kao novinari morate da edukujete navijače da se ponašaju na odgovorajući način. Kada gubiš treba da si najveći. Recimo kakve veze ima predsednik Zvezde kada gubimo od Albe.

(Telegraf.rs)

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: