Mrkela ZAPALIO Zvezdaše! “Do kraja prelaznog roka bićemo još jači”

“Zvezdaška javnost je zadovoljna, što znači da smo uradili dobar posao”, poručuje sportski direktor crveno-belih

Navijači mogu da žive još neki dan u euforiji izazvanoj dobrim izdanjem protiv jermenskog Pjunika, ali odgovorni sa Marakane ne smeju više da razmišljaju o evropskoj premijeri.

To je poruka sportskog direktora crveno-belih Mitra Mrkele, koji je u razgovoru za Mozzart Sport najavio da bi srpski šampion do kraja prelaznog roka mogao da bude još jači.

Ipak, jasno je da su dešavanja u prelaznom roku trenutno potisnuta, usled činjenice da je Zvezda, na krilima novajlija, petardirala Pjunik i praktično osigurala plasman u Ligu Evrope.

“Vidim po komentarima i reakcijama ljudi da su navijači i zvezdaška javnost zadovoljni. To znači da smo uradili dobar posao ili bar tako deluje za sada. Međutim, navijači mogu da slave - a mi ne smemo. Od kada sam u Zvezdi, još od igračkih dana, važilo je pravilo da zaposleni u klubu, igrači i funkcioneri smeju da slave samo jedno veče. Toga se i danas pridržavam, čekaju nas tek važne utakmice na sva tri fronta. Ali da je početak obećavajući - jeste”, poručio je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ne kriju na Marakani da im je posle prve utakmice sa Pjunikom pao kamen sa srca. Crveno-beli su praktično ispunili prvi mini cilj u ovoj sezoni, odnosno uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope kroz plej-of, obezbedivši minimalnu zaradu od 11.000.000 evra.

”Važno nam je bilo da napravimo taj iskorak. Ali daleko od toga da se zadovoljavamo postignutim. Sada idemo dalje. Nismo bili opijeni rezultatima ni kada smo na četiri utakmice u domaćem prvenstvu postigli sedam golova. Tako je i sada. Ne letimo... Uvek može da se kaže da nismo imali adekvatne rivale, odnosno da Pjunik nije naš nivo. Ali sami znate koliko su letnje kvalifikacije nezgodne. Dešavaju se iznenađenja u sva tri takmičenja, ispadaju klubovi sa velikim budžetima. Nikada nije lako šampionu jedne zemlje dati pet golova”.

Pobedu Crvene zvezde protiv Pjunika potpisale su novajlije Osman BukariKings Kangva Stefan Mitrović. Početak koji obećava, posebno kada je reč o doskorašnjem članu Genta.

”Ne volim da pričam o pojedincima. Videli ste da smo timski delovali vrlo dobro. Čestitam i stručnom štabu, na čelu sa Dejanom Stankovićem, na odlično obavljenom poslu. Naravno, drago mi je kada ekipa iznedri junaka, kao što je Osman Bukari. Pružio je odličnu partiju, verujem da će ih biti još”.

Posle eliminacije od Rendžersa, mada i dobrog utiska ostavljenog u tom dvomeču, Mitar Mrkela je najavio da će Crvena zvezda biti jača tokom leta. Sada najavljuje novi iskorak.

”Mogu samo da kažem da ćemo do kraja prelaznog roka biti još jači”.

Na kojim pozicijama?

”Znate da ne volim da pričam o tome, dok se posao ne privede kraju”.

Mozzartsport