MRKELA ZAGRMEO! “Sramota je kako Partizan spletkari, ovo je tek početak njihove “igranke” “

Sportski direktor Zvezde smatra da crno-beli putem medija i društvenih mreža spinuju i zamajavaju javnost i ističe

Uzburkale su se strasti u srpskom fudbalu tokom reprezentativne pauze, pa je tako jedna od glavnih tema ovih dana nacionalni koeficijent, gde je Srbija na istorijskom 12. mestu koje donosi dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Zasluge za to idu i Zvezdi i Partizanu, koji ove sezone igraju sjajno u Evropi i skupljaju bodove, a Srbija napreduje na listi.

Međutim, Zvezdanu Terziću je zasmetalo što se uspesi Zvezde izjednačavaju sa Partizanovim, jer se za listu nacionalnih koeficijenata računaju poslednjih pet sezona, u kojima je Partizan imao i "sušnih" sezona.

Usledio je ubrzo i odgovor Ivice Ilieva, koji je poručio da onda "kada je Partizan vukao u Evropi, Zvezde nije bilo nigde".

HTML5 Icon

Nakon toga, novinari su istražili i ko je uspešniji u Evropi u 21. veku i došlo se do podatka da je Partizan sakupio 132 boda, dok je Zvezda sakupila 117,5.

Tim povodom pozvali smo sportskog direktora Crvene zvezde, Mitra Mrkelu, koji ističe da je sramota da se takvim podacima spinuje i zamajava javnost, jer UEFA računa samo poslednjih pet sezona za tabelu.

Sramota je kako Partizan preko svojih medija spinuje i zamajava javnost. Sabiraju bodove na UEFA listi od osamostaljenja Srbije praveći se ludi iako dobro znaju da UEFA računa samo poslednjih pet godina, a sve prethodne sezone se brišu. Ti zbirni bodovi koje su oni danas objavili preko svojih medija ne znače ništa i nemaju apsolutno nikakvu vrednost.

Mitar Mrkela

Foto: MN Press

- Tema je zašto se izjednačava rezultat u Evropi Crvene zvezde i Partizana u poslednjih pet godina, a on je nemerljiv. Iz toga i proističe rang lista i UEFA koeficijent na osnovu kojeg Srbija zauzima 12. poziciju u Evropi i dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To su podmetačine kojima se oni služe. Besmisleno je da dublje komentarišem izjavu Ilieva. Кada su oni “vukli” i navukli šest titula, bilo je to u domaćoj ligi.

U Evropi su osvojili šest bodova za sedam sezona za koeficijent lige u to vreme. Svega šest. Mi smo samo u protekle četiri sezone za srpski fudbal osvojili 30 bodova za koeficijent i doveli ga u situaciju da ima dva predstavnika u Ligi šampiona. Zaprepašćen sam do koje je mere Partizanova mašinerija spremna da ide u svojim spletkarenjima u kojima koriste i medije i drustvene mreže. Moramo biti mudri i pametni jer osećamo da je ovo tek početak njihove “igranke”, a prvenstvo je jako dugo - zaključio je Mitar Mrkela.

(Telegraf.rs)