Mrkela svestan da je Zvezda dobila jednu od najtežih grupa: “Mogli smo izvući slabije timove…”

Crveno-beli će igrati sa Trabzonom, Monakom i Ferencvarošom u Ligi Evrope na jesen

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su protivnike u grupnoj fazi Lige Evrope za predstojeću sezonu. Igraće u Grupi H, za koju se može reći da je jedna od najtežih u takmičenju sa ekipama Ferencvaroša, Monaka i Trabzona. 

Svoje prve utiske posle obavljenog žreba za TV "Arena Sport" dao je sportski direktor kluba, Mitar Mrkela, koji ističe da je Zvezda dobila izuzetno jaku grupu i da se nijedan protivnik jednostavno ne sme potceniti.

Tako je, grupa je izuzetno jaka, videli ste druge grupe, nisu nimalo lakše, možda smo mogli iz nekog šešira da izvučemo slabijeg protivnika. Želeli smo jake protivnike, mislim da su atraktivni za naše navijače. Naši ciljevi će biti isti kao što su bili i ranijih godina. Želimo da prođemo, da se kvalifikujemo među 16 ili 32 ekipa u Ligi Evrope, što smo i činili. Poslednja tri naša učešća su bila uspešna, želimo da tako bude i ove godine - rekao je Mrkela.

Potom se osvrnuo i ponaosob je analizirao svaku od ekipa.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Svi su protivnici jaki, teško je proceniti ko je tu glavni favorit. Monako dolazi iz jake lige, uvek imaju dobre igrače, dobro igraju, mogu da igraju i u Ligi šampiona. Ferencvaroš je šampion svoje zemlje, tim koji je u usponu. Mislim da je prošle godine bio u Ligi šampiona. Trabzon je dosta uložio, prvak je Turske, tamo je velika euforija oko tog kluba, očekivali su Ligu šampiona, ali nisu se proslavili. Međutim, biće kvalitetan protivnik sa jakim navijačima. 

Dotakao se na kraju Mrkela i tog nesrećnog ispadanja iz Lige šampiona od Makabija iz Haife, istakavši da su se svi u klubu nadali najjačem takmičenju na jesen.

- Svima nam je teško bilo što smo ispali iz LŠ, emocije nisu onakve kakve smo očekivali, ali život ide dalje, još jedno evropsko takmičenje u grupama. Međutim, apsolutno najvažniji protivnik je Javor u ovom trenutku.

(Telegraf.rs)