MRKELA ŠOKIRAO DELIJE: Boaći i Pavkov napuštaju Zvezdu, Benu ističe ugovor?

Očekuje se buran prelazni rok.

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde vratili su se minulog vikenda sa prve faze priprema, a u ponedeljak su otputovali u Vindišgarsten, gde će sprovesti drugu fazu i odigrati pet kontrolnih utakmica.

Uoči odlaska ekipe u Austriju, sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela izneo je u razgovoru za portal "Red Star Belgrade" trenutni presek situacije, pre svega kada su u pitanju pregovori o daljim odlascima i dolascima igrača.

Prema njegovim rečima, najveće interesovanje postoji za tandem napadača, Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova.

- Svi naši igrači su interesantni klubovima. Imamo višemilionsku ponudu za Babića, iako nismo zadovoljni njom. Moguće da prodamo Bena, ali je ta ponuda uslovljena njegovim ostankom do kraja kvalifikacija. Imamo usmene ponude za Boaćija i Pavkova i mislim da će se brzo pretvoriti u pismene ponude. Imali smo ponudu za Jovančića, koju smo odbili. Za sve naše igrače postoje ponude -  izjavio je on.

Ben Fardu

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Foto: MN Press

Upitan da li postoji šansa da Zvezda ovog leta ostane i bez Boaćija i bez Pavkova, Mrkela je odgovorio pozitivno, ali uz jedan uslov.

- U principu je moguće da ostanemo bez obojice, ali jedan će sigurno ostati do kraja kvalifikacija.

Uz objašenjenje da je zimus odbijena ponuda za Bena, Mrkela je dodao da su se okolnosti promenile i da je sada realnije da ofanzivac sa Komora ode iz Beograda.

- Za Bena je trener Milojević zimus tražio izričito da ostane. Sada je drugačija situacija, Benu sledeće godine ističe ugovor i za šest meseci mogao bi da potpiše i da ode bez obeštećenja - podsetio je Mrkela.

srbijadanas