Možda završim karijeru u Zvezdi

“A možda bi to bilo i pogrešno jer bih zauzeo mesto mladim igračima, a zna se da naši klubovi žive od njihove prodaje. Nisam još razmišljao o tome"

Filip Đuričić će sigurno po dobrom pamtiti ovu 2020. godinu, posebno kada je priča o reprezentativnom učinku u pitanju.

Igrajući za Sasuolo dogodile su mu se samo lepe stvari, igrao je na višem nivou nego što je to činio prethodnih sezona. I to se videlo i u njegovim nastupima za reprezentaciju Srbije.

Rođeni Obrenovčanin je inače navijač Crvene zvezde, ali do sada nije zaigrao za crveno-bele. Što ne znači da neće.

U novogodišnjem intervjuu za Sportski žurnal Đuričić je ostavio otvorenu mogućnost da karijeru završi u Zvezdi. Ali, želja mu je pre svega da još dugo igra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Prvi put sam pregovarao o povratku kad je Ilija Ivić bio sportski direktor i želeo da okupi nas mlađe. Kockice se nisu složile. Iviće je želeo Danijela Aleksića i mene, došao je samo Darko Lazović. Nije ni kasnije bilo konkretnih ponuda. Možda završim karijeru u Zvezdi, a možda bi to bilo i pogrešno jer bih zauzeo mesto mladim igračima, a zna se da naši klubovi žive od njihove prodaje. Nisam još razmišljao o tome", rekao je Đuričić za Sportski žurnal.

I poentirao:

"Zvezdu ću svakako uvek voleti i pratiti, fudbalski i košarkaški klub posebno", rekao je Đuričić.

Pored Zvezde, Đuričića privlače i Apenini. Da li je to možda regija u kojoj bi voleo da radi posle igračke karijere?

Rano je da planiram šta ću i gde raditi kad okačim kopačke o klin. Namera mi je da igram još dugo, tako da nisam razmišljao o potezima posle fudbala. Sviđa mi se život na Apeninima, hrana, ambijent, klima, ovde sam se pronašao i želim da ostanem još dugo”, rekao je Đuričić.

Mozzartsport