“Moramo biti spremni i svesni da će Partizan doći da nas pobedi”

Trener crveno-belih nije bio preterano euforičan posle prve pobede u seriji ABA finala

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizana u prvom meču finalne seriju plej-ofa ABA lige i tako stekli prednost pred naredni duel u kojem su, takođe, domaćini. 

Posle meča, trener crveno-beli Dejan Radonjić je dao svoje viđenje meča.

- Očekivano težak meč, kao što smo i pričali. Partizan je bio bolji,  gradio je rezultat kvalitetnom igrom. Mi smo u 2. četvrtini uspeli da dođemo do izjednačenja i do prednosti. Taj početak četvrtine je jako značajan. U 2. četvrtini, uspeli smo da dođemo do prednosti koja nam je otvorila prostor da možemo da igramo i bolje u nastavku. U svakom slučaju bilo je potrebno da budemo jako koncentrisani. Neophodno je kada se igra protiv Partizana. Držali smo prednost, nismo dali da nas Partizan stigne, što nam se dešavalo u ranijim utakmicama. Smatram da će biti potrebno da budemo jako, jako dobrui u sledećem duelu jer sam svestan, a iskustvo mi govori, da taj drugi meč zna da bude izuzetno opasan, zbog različitih stvari - istakao je Radonjić i dodao:

- Partizan je igrao jako dobro: Ovo je finale, dva najbolja tima u ligi. Jasno je bilo da su uspeli da nas poremete. Bilo je potrebno vreme da se malo adaptiramo, što smo uradili u jednom trenutku. Jako je značajno da koncentracija i odgovornost bude konstantna i ne traje samo u određenim minutima, jer tim tog kvaliteta može za kratko vreme da stigne bilo koju razliku.  Mislim da smo u mnogim parametrima bili dobri, ne samo u šutu, 24 asiistencije su jako bitne za nas. Kako je vreme odmicalo, to je bilo sve bolje i bolje.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jedno od pitanja novinara odnosilo se i na dobru igru Nikole Ivanovića. - Ja bih ostao pri ovome što sam ovih sedam sezona radio. Vi imate svoje viđenje i ja to podržavam. Ja imam svoje i ne bih na taj način sagledavao situaciju. Zadovoljan sam što su svi odigrali dobro, naravno i on.

Prokomentarisao je trener crveno-belih i šta očekuje u sledećem meču.

- Znate kako, ovo je finale. Svaki meč je prilika da se urade stvari koje donose prevagu. Mi moramo biti svesni da će Partizan doći na sledeću utakmicu da nas pobedi. Moramo da budemo spremni i odigramo dobro.Play Video

(Telegraf.rs)