“Monstruozan je, velika karijera je pred njim” Pogledajte ko je ostavio najveći utisak na Stankovića nakon derbija

Strahinja Eraković ostavio najjači utisak na trenera Zvezde

Fudbaleri Zvezde održali su se iznad površine i posle derbija sa Partizanom, i dalje su lideri superligaškog karavana, ali je utisak svih takav da je tim Dejana Stankovića odigrao moguće i najlošiji meč protiv crno-belih poslednjih godina.

Ništa, ili skoro ništa ofanzivno nisu dali Stankovićevi igrači, te je šampionska trka i dalje živa šest kola pre kraja. Otud i pitanje za Stankovića na konferenciji o tome da li egal u derbiju znači i da titula izvesno ostaje na adresi Ljutice Bogdana.

Ne mogu da kažem da je odlučena trka, ali kada smo počinjali pripreme u januaru bili smo na minus pet i čekao nas je paklen put. Ja razmišljam o tome gde sam bio i gde sam sada i Crvena zvezda kao klub. Ja gledam pozitivno - kaže trener Zvezde.

Stanković se nije složio sa konstatacijom novinara da su kadrovska rešenja možda mogla biti drugačija za ovaj put...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Ovo je isti sastav koji je dobio Partizan sa 2:0 u prošloj utakmici. Jednostavno, nismo odgovorili na dosta agresivnu igru, gde je bilo dosta neiznuđenih grešaka i poklon lopti, Partizan je puštao da uđemo u sredinu terena, dobro su zatvarali naše igrače, ali pričamo o derbiju koji odlučuje titulu. Rekao bih pre meča da ne bih bio zadovoljan remijem, ali posle prvog poluvremena gde je bilo dosta neiznuđenih grešaka, više je bilo kontranapada Partizana, nego u celom prvenstvu što smo dobili kontranapada. Ali, opet kažem, pritisak, derbi... Ne mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom, ali smo u drugom odgovorili, imali par šansi ili pokušaja ka golu. Idemo dalje, tako se osvajaju titule.

Ovog puta je retko koji igrač Zvezde zaslužio pohvale za pruženu igru, zatajile su udarne snage, ali je Stanković ipak izdvojipo jedno ime koje je bilo daleko ispred svih danas.

- Monstruozan je bio, što bi rekli u Italiji. Strašno, baš strašno. Jednostavno, u nekim momentima je izgledao kao da ima 300 utakmica iza sebe, kao da ima 28-29 godina, kako je čitao igru, da li je okrenut licem ili ne, on stiže. Jedna sigurnost za sve nas i neko ko će napraviti izuzetnu karijeru - rekao je Stanković.

(Telegraf.rs)