“Moji momci su vukovi… Čeka nas dug proces”

Identično igračkoj karijeri Dejan Stanković je derbi odiseju kao trener počeo remijem. Te 1995. godine bilo je 1:1. 

Večeras nije bilo golova uz utisak da je moglo i moralo mnogo bolje. I da je publika zaslužila bolju predstavu. Ipak, mladi stručnjak na klupi Crvene zvezde ponovio je da je prezadovoljan izdanjem svojih izabranika.


„Kada se jedan derbi završi bez golova, to nije popularno. Nemam šta da zamerim mojim momcima. Prvo poluvreme smo igrali dobro i jako. Ako Partizan nije igrao dobro to je zasluga Crvene zvezde. Plitko smo stajali, svaku dugu loptu uzeli. Oni su postavili rekord kada su u pitanju duge lopte. Kardinalno smo pogrešili nekoliko puta, ali smo nastavili da igramo. Nismo se plašili. Oni su se odbili od nas u prvom poluvremenu“, poručio je na početku svog izlaganja Stanković.

Dodao je i da je pohvalio igrače posle utakmice...


„Ja sam sa ovim momcima četiri utakmice, Sava je u prednosti jer je godinu dana sa ekipom. Ovo je dug proces. Moji momci su vukovi, to sam im rekao posle utakmice. Posebno hvala Rodiću i Boaćiju. Igrali su povređeni, pod injekcijama“.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Malo iznenađenje predstavljao je ulazak Vukanovića, s obzirom na taličnost Milana Pavkova. Sa bivšim igračem Napretka Stanković je dobio na dubini, ali pamtiće se onaj njegov promašaj...


„To je dobra konstatacija. Hteo sam da dobijem na dubini. Zbog agresivnosti, presinga, traženja lopti iza leđa. Nedostajao nam je samo gol. Malo vremena smo igrali fudbal“.

Žustro je Stanković odgovorio jednom od kolega da je publika zaslužila bolji fudbal.


„Ja imam drugu viziju… Ovo je proces stvaranja".

Na sreću ili žalost Crvene zvezde najkreativniji i najkonkretniji u prvom poluvremenu bili su najmlađi igrači.


„Gavrić i Nikolić imaju veliki talenat. Uživao sam da ih gledam pored klupe. Ali mi smo tim. Moram da pohvalim Rodu, Gobelju, Ducija (Jovančić prim.aut). Znajte da je Roda mnogo radio da bi se Gavra osećao komforno. Isto tako i Jovanča zbog Nikolića. Oni su mladi, imali su obaveze. Nikolić je pratio Natha“.

Crvena zvezda nije postigla gol u tri vezana derbija...


„Ovo je moj prvi derbi, krećemo od momenta kada sam došao. Radićemo na efikasnosti. Nama je samo gol bio potreban. Davali smo protiv Vojvodine, Čukaričkog..“.

Stanković je na kraju pohvalio i navijače.


„Čujete da imam problem sa glasom. Nisam mogao da nadglasam ovoliko naših navijača. Svaka čast".

Mozzartsport