Mlada nada svetskog tenisa otkrila zbog čega je Novak najbolji na svetu – “Želim da budem kao Novak”

Danac je imao priliku na US Openu da igra protiv Đokovića

Jedan od najperspektivnijih mladih tenisera Holger Rune naveo je da mu nije cilj da bude u Top 20, već da osvaja Grend slem titule poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Moj san nije da se nađem među 20 najboljih, već da budem najbolji na svetu kao Rafa, Rodžer i Novak, da osvojim mnogo Grend slem trofeja. Smatram da imam potencijal za to, okružen sam kvalitetnim timom koji mi pomaže i kojem verujem. To je najbitnija stvar za mene. Dug je put ispred mene i spreman sam da ga prođem - kazao je Rune.

Danac je imao priliku na US Openu da igra protiv Đokovića.

Bilo je sjajno. Nikada se nisam tako osećao. Neverovatno iskustvo izaći na teren pod takvim okolnostima. Pokušao sam da dam publici nešto, da se borim za svaki poen. Nisam mogao da tražim više. Bila je bolesna atmosfera - naveo je Rune.

HTML5 Icon

On je zatim ispričao kako je igrati protiv Novaka na tako bitnim turnirima.

Bio je neverovatno dosledan i nije poklanjao ništa. Morate svaki poen da zaradite protiv njega. Pogotovo kada se radi o vašem servisu, morate da ubacite svaki prvi kako bi došli do neke prednosti, jer će vas u suprotnom napasti sa osnovne linije. Neverovatno težak protivnik protiv kojeg morate da držite svoju servu, inače ste u gadnom problemu - zaključio je Rune.

(Telegraf.rs)