MITROVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO NA ZVIŽDUKE LITVANACA! “A šta ćemo sa NATO zastavom među navijačima!?”

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Žalgirisa u zaostaloj utakmici 22.kola Evrolige nakon produžetaka rezultatom 98:103 (14:23, 18:22, 35:15, 21:28, 10:15)

Realno nebitan meč jer su obe ekipeispale iz konkurencije za top 8 doneo je mnogo peripetija što na terenu, a pogotovo na tribinama.

Uoči utakmice igrači Žalgirisa i sudije su tokom intoniranja himne Evrolige držali u rukama transparent "Zaustavite rat" , dok su igrači Zvezde sanmo mirno stajali.

Navijači Žalgirisa su glasno negodovali što igrači Zvezde nisu prihvatili zastavu koja poziva na mir.

Potom su su uzvikivali razne pogrdne parole prema Srbima, prozivali su ih na sve moguće načine, a vrhunac se desio kada su u publici namerno istakli zastavu NATO pakta.

Policija nije reagovala i zahtevala da se to obeležje ukloni, iako je jasno da je upućeno kao provokacija na račun Srbije zbog bombardovanja izvršenog 1999. godine.

Na takvu provokaciju reagovao je košarkaš Zvezde Luka Mitrović, koji je na Tviteru tagovao objavu litvanskog novinara Marijuša Milašijusa, koji je podelio tekst pod nazivom "Navijači Žalgirisa dočekali Zvezdine navijače sa NATO zastavom".

Šta ćemo sa ovim? " zapitao se Luka Mitrović.

Kurir sport