Mirko Ivanić iskren nakon teškog poraza: “Liga Evrope i Superliga, to su vam ljudi dva sporta”

Mirko Ivanić bio je jedan od retkih u timu Crvene zvezde koji je u visokom porazu od Monaka (1:4) odigrao korektnu utakmicu.

Univerzalac crveno-belih žali od oproštaja od Lige Evrope i uzroke poraza pronalazi u razlici u kvalitetu između superligaških i evropskih utakmica.

- Loše smo ušli u utakmicu, to se odrazilo na rezultat. Saseklo nas je što smo primili gol u petom minutu. Posle smo pokušavali da se vratimo, ali prvo poluvreme je odlučilo pobednika. Poluvreme smo odigrali solidno, ne mogu reci odlično, drugo smo izgubili 2:1, ali smo u prvom naivno izgubili utakmicu - rekao je Ivanić.

Osvrnuo se fudbaler Crvene zvezde na učinak svog tima u ovogodišnjoj Ligi Evrope, u vrlo kvalitetnoj grupi gde su bili Monako, Trabzon i Ferencvaroš.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Mislim da smo mogli bolje. Uzeli smo šest bodova. Zaslužili smo više. Ostaje žal što nismo prošli dalje. Šteta, baš šteta. Pripremali smo se, ali nismo ispoštovali neke stvari o kojima smo pričali pre meča. Nažalost, to se odrazilo brzo u prvom poluvremenu. Ostaje da izvučemo pouke, nema vremena, čeka nas prvenstvo u nedelju i da završimo polusezonu kako zaslužujemo.

Mirko Ivanić
FOTO: WWW.CRVENAZVEZDAFK.COM

Na pitanje Kurira da li bi Crvena zvezda napravila preokret u Monaku, da VAR nije poništio gol Aleksandra Pešića za 3:2, Ivanić je rekao:

- Definitivno taj period igre je išao nama u korist, jer smo dobro igrali. Da smo dali taj gol, ubeđen sam da bismo ih stigli. Nažalost, bio je ofsajd, kažu da je bio mali. Da je taj gol bio priznat dobili bismo dodatnu energiju. Ubrzo posle toga smo primili četvrti gol i ugasila se svaka nada.

Kurir je potražio i odgovor Ivanića da trezveno analizira uzroke poraza od Monaka i neuspeh u Ligi Evrope.

- Generalno ne može da se poredi domaće prvenstvo sa Ligom Evrope. Prilagođavamo se iz utakmice u utakmicu. Jednu igramo na terenu koji je spor, neravan, suv. Sledeću utakmicu posle tri dana igramo u drugom ambijentu, kao da je drugi sport. Nažalost, u našoj Superligi imamo svega nekoliko dobrih terena, gde igramo brz i atraktivan fudbal, posle igramo sporo. I posle imamo problem u Evropi kad dođe ekipa kakva je Monako, da se priviknemo na taj nivo fudbala. Još kad dodamo tome naše greške onda tu nema šta da tražimo. Kad smo svodili te greške na minimum mogli smo da pariramo ekipama.

Delije, Monako
FOTO: FOTO KURIR ALEKSANDAR RADONIĆ

Mirko Ivanić bio je oduševljen ambijentom na stadionu, jer je oko 3.000 Delija po kiši sve vreme tokom meča pevalo Crvenoj zvezdi.

- Moram da se zahvalim našim navijačima. Ne znam šta bih im rekao sem “veliko hvala” - istakao je Ivanić.

Kurir