Milojević proglašen za najboljeg trenera, osvojio zlatnu loptu od strane FSS (FOTO)

Na svečanosti u Beogradu, prestižna priznanja Fudbalskog saveza Srbije uručena su najboljima u 2018. godini - Aleksandru Mitroviću kao našem najboljem fudbaleru i Vladanu Milojeviću, koji je nadmašio trenersku konkurenciju.

Pre same dodele, javnosti se obratio prvi čovek FSS-a, Slaviša Kokeza:

- Iza nas je burna godina. Godina kada se Srbija vratila među najbolje na svetu učešćem na Mundijalu. Hteli smo više i mogli, ali se nismo samo mi pitali. U Ligi nacija smo potvrdili ambicije da posle dve decenije vežemo dva velika takmičenja. Reprezentacija ima najbolji plasman na FIFA rang listi. I mlađe selekcije su napravile velike rezultate. Ulaganje u infrastrukturu je prioritet. Uz podršku države i predsednika u planu je izgradnja nacionalnog i još nekoliko stadiona širom Srbije u okviru kandidature za kontinentalno prvenstvo i šampionat planete. Čestitam dobitnicima nagrada - istakao je Kokeza.

Slaviša Kokeza sa Aleksandrom Mitrovićem i Markom Pantelićem na svečanosti povodom dodeljivanja Zlatne lopte FSS-a
Slaviša Kokeza sa Aleksandrom Mitrovićem i Markom Pantelićem na svečanosti povodom dodeljivanja Zlatne lopte FSS-a

Savez se na ovoj svečanosti prisetio svih lepih trenutaka, Mundijala, Lige nacija, igara mladih, potom ženske reprezentacije, nacionalne futsal selekcije, ali i Milorada Mažića, koji je sudio finale Lige šampiona.

Reč je potom dobio Vladan Milojević, drugi put u nizu najbolji fudbalski trener Srbije, što dosad nijednom strategu nije pošlo za rukom otkad FSS uručuje Zlatnu loptu:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Zahvalio bih se na lepoj nagradi FSS-a i predsedniku Kokezi, Darku Kovačeviću, potpredsednicima i svima drugima. Nagrada mi mnogo znači lično. Ona nije individualna, fudbal je kolektivan sport. Ova nagrada pripada igračima, navijačima, svim zaposlenim ljudima u klubu. Nisam od onih koji gledaju u prošlost i sada sam prvi put video ove scene. Hvala najviše mojim igračima bez kojih ne bih bio što jesam. Mislim da je Zvezda predstavljala Srbiju na najlepši način. Podigli smo nivo prvenstva, a ja ću se truditi da budem još vredniji i da napravimo još bolje rezultate. - poručio je Milojević.

Vladan Milojević - drugi put u nizu dobitnik priznanja za najboljeg fudbalskog trenera Srbije
Vladan Milojević - drugi put u nizu dobitnik priznanja za najboljeg fudbalskog trenera Srbije

A nakon što je FSS na prigodan način podsetio i na smrt Gorana Bunjevčevića, koji je bio sportski direktor naše kuće fudbala kada je ovog leta, 28. juna, u 45. godini preminuo,na red je došlo novo uručivanje nagrade.

Laureat - napadač "orlova" i engleskog premijerligaša Fulama, Aleksandar Mitrović:

- Nisam neki govornik, pa ću kratko. Ovo je jedno od najvećih priznanja u karijeri. Trud, rad i disciplina koje sam uložio su se isplatili. Lepo je kada negde igrate, ali kada vas kod kuće hvale, nema ništa lepše. Zahvalio bih se ljudima u FSS. Ovo je bila jedna od najboljih godina u srpskom fudbalu i na reprezentativnom i klupskom nivou. Fudbal je timska igra, kao što je rekao Milojević. Hvala svima i nadam se da se ponovo vidimo ovako - zaključio je Mitrović uz osmeh.

BLIC.RS

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: